Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  La Universitat d’Andorra s’incorpora a Tesis Doctorals en Xarxa (TDX)

La Universitat d’Andorra s’incorpora a Tesis Doctorals en Xarxa (TDX)

La Universitat d’Andorra dipositarà les seves tesis al servei de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), un cop signat a Barcelona, el 17 d’abril de 2013, el Conveni de col·laboració per a les tesis doctorals electròniques, entre la Universitat d’Andorra (UdA), el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) i el Centre de Serveis Científics i Acadèmics de Catalunya (CESCA).

L’acord marc regula les condicions per a la incorporació de les tesis doctorals de l’UdA a la base de dades TDX, consultable en línia a través del web tdx.cat.

La primera tesi introduïda per l’UdA porta per títol La competència digital a la Universitat, de l’autora Virginia Larraz. L’objectiu d’aquesta tesi doctoral és construir una definició de competència digital que permeti dissenyar, desenvolupar i validar un instrument que acrediti la competència digital a la universitat. Amb aquest propòsit, la tesi s’ha organitzat en tres fases. Primer, a partir d’un estudi d’anàlisi descriptiva i comparativa entre els estàndards, els models, les propostes curriculars i les eines d’acreditació publicades per les institucions reconegudes a nivell internacional, s’ha dissenyat la pròpia definició de competència digital. Després, a partir de la definició de les dimensions de la competència digital, s’ha dissenyat i validat internament la rúbrica i, per últim, s’ha aplicat aquesta rúbrica en dos casos de formació universitària en què es treballa la competència digital comprovant la validesa externa de l’eina. Els resultats de la tesi aporten una proposta formativa en competència digital amb l’objectiu de desenvolupar i acreditar la competència digital en els estudis de Batxelor de la UdA.

El TDX permet la consulta del text complet de les tesis introduïdes i fer cerques per autor, títol, any de defensa, matèria, universitat on s’ha llegit, entre d’altres. Amb la incorporació de l’UdA al TDX, el repositori ja compta amb un total de 19 universitats participants, 14.559 tesis dipositades a text complet i més de 40.000 de consultables d’altres universitats a través del protocol OAI-PMH. Tots els documents del TDX es troben en accés obert per a qualsevol usuari.

Data de publicació: 18 d’abril del 2013.
Data d’actualització: 29 de maig del 2013.