Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  La Universitat de les Illes Åland, nou membre de la xarxa NUSCT

La Universitat de les Illes Åland, nou membre de la xarxa NUSCT

La xarxa d’universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT), compta des d’aquest mes de maig amb un nou membre, gràcies a la incorporació de la Universitat d’Åland, situada en l’arxipèlag del mateix nom situat entre Finlàndia i Suècia. Amb aquesta ampliació, ja són dotze membres d’onze països o territoris diferents els que conformen aquesta xarxa, impulsada l’any 2018 per la Universitat d’Andorra (UdA).

La Universitat d’Åland és una universitat pública de ciències aplicades i és l’única institució d’ensenyament superior de les Illes Åland, un territori que compta amb uns 30.000 habitants. Té aproximadament 550 estudiants i ofereix estudis d’empresa, enginyeria electrotècnica, enginyeria naval, salut i tecnologies de la informació.

La nova incorporació es va aprovar el passat 10 de maig durant la celebració de la reunió anual de rectors i rectores de la NUSCT, que va tenir lloc a Liechtenstein amb la presència de representants de tots els territoris, entre els quals vuit rectors.

La trobada anual també va servir per nomenar nou president de l’entitat. Es tracta d’Eyjólfur Guðmundsson, rector de la Universitat d’Akureyri (Islàndia), que liderarà la xarxa durant els propers tres anys en substitució del rector de l’UdA, Miquel Nicolau, que ha presidit la NUSCT des del 2018.

La propera reunió de rectors i rectores de la NUSCT tindrà lloc el mes d’abril del 2024 de Gibraltar, un altre dels territoris de la xarxa, juntament amb Andorra, Groenlàndia, Illes Åland, Illes Fèroe, Islàndia, Liechtenstein, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre. L’objectiu de la NUSCT és que les universitats de petits països i territoris europeus puguin fer front comú als fòrums internacionals d’ensenyament superior, col·laborin tant en l’àmbit acadèmic com en el de recerca, comparteixin experiències i puguin oferir noves oportunitats de mobilitat als seus estudiants i personal.

Data de publicació: 15 de maig de 2023