Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’antiga Fàbrica Reig acollirà l’ampliació de la Universitat d’Andorra

L’antiga Fàbrica Reig acollirà l’ampliació de la Universitat d’Andorra


El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i la propietat de l’edifici de l’antiga Fàbrica Reig han formalitzat la signatura de l’arrendament de l’immoble ubicat al número 40 de l’avinguda Verge de Canòlic, a Sant Julià de Lòria, que es destinarà a la Universitat d’Andorra (UdA). El contracte té una durada de 35 anys, prorrogables. Les obres de condicionament de l’antiga Fàbrica Reig començaran properament, probablement a la tardor, un cop redactat el projecte i feta la licitació. El Consell General va aprovar recentment la Llei d’actuacions urgents en matèria de desenvolupament econòmic, d’habitatge i d’educació, que preveia una partida de sis milions d’euros per destinar a aquestes noves instal·lacions.

El nou espai permetrà a l’UdA disposar de 2.870 metres quadrats addicionals que, a banda de descongestionar les aules del centre d’ensenyament superior, serviran per donar resposta a les necessitats dels propers anys: desenvolupar nous projectes d’ensenyament i de recerca, i oferir més serveis als estudiants per promoure de manera integral la vida estudiantil. La Universitat i el Ministeri de Territori i Habitatge ja mantenen reunions tècniques per poder presentar un projecte que inclogui les necessitats de la infraestructura, i que inclouran aules, despatxos i espais multifuncionals.

La futura ampliació s’afegirà a la que es va fer l’any 2020 amb el sotsarrendament al Comú de l’edifici Cub, prop de la plaça Laurèdia, configurant així un veritable campus urbà amb tres ubicacions distribuïdes pel centre de Sant Julià de Lòria. El projecte d’una futura residència d’estudiants, a més, podria completar la configuració d’una vila universitària de referència en l’àmbit de l’ensenyament superior als Pirineus.

La signatura del contracte d’arrendament intervé en un context en què destaca l’augment del nombre d’estudiants de formació reglada que ha experimentat l’UdA els darrers anys. L’actual curs acadèmic, 2022-2023, per exemple, es va iniciar amb 674 estudiants de formació reglada, una xifra que va superar en un 7,2 % la del curs anterior, el 2021-2022, en què se’n van comptabilitzar 629. Sumant-hi els 1.194 estudiants de formació continuada, el curs passat es va arribar a un total de 1.823 estudiants.

Data de publicació: 31 de gener de 2023