Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’Art Camp Andorra s’exposa a la Universitat

L’Art Camp Andorra s’exposa a la Universitat

El vestíbul de l’edifici principal de la Universitat d’Andorra (UdA) acull a partir d’ara l’exposició itinerant Colors per al planeta, i s’incorpora així al circuit d’equipaments culturals que de manera regular exposen una selecció de les obres dels artistes que han participat a les diverses edicions del projecte Art Camp Andorra. La mostra a l’UdA s’anirà renovant periòdicament.

Art Camp Andorra és una trobada d’artistes pintors de diversos països que, cada dos anys, des del 2008, es troben a Andorra. És una iniciativa de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO apadrinada per la UNESCO. L’objectiu, a més del caràcter artístic del projecte és, en substància, el de participar a forjar una cultura del diàleg, del respecte i del viure conjuntament fent compartir 10 dies de tallers, d’encontres artístics i d’intercanvis, entre artistes, però també, amb els habitants i, en particular els infants i els joves d’Andorra. La finalitat del projecte és doncs de facilitar, mitjançant l’art, l’intercanvi de valors que defensa la UNESCO, en col·laboració amb d’altres organismes internacionals, per a la instauració d’una cultura de la pau.

Des de la seva creació, Art Camp Andorra ha acollit prop de 200 artistes procedents de tots els continents i ha contribuït a la creació de prop de 600 obres originals, algunes de les quals ja s’han incorporat en exposicions que han fet conèixer no tan sols l’expressió artística dels participants sinó també l’esperit que les anima, en nombroses capitals, així com en la seu d’organismes internacionals, portadors, ells mateixos de valors promovent la pau i el respecte : UNESCO, Consell d’Europa, OSCE, Nacions Unides.

Després de sis edicions d’Art Camp Andorra, aquest esdeveniment és reconegut ja com un projecte internacional ambiciós que vol instaurar un diàleg, una complicitat i intercanvis culturals per la via de la trobada d’artistes procedents de tots els horitzons, fins i tot, per alguns, de països en conflicte obert.

El Principat d’Andorra espera poder, a cada nova edició, ancorar cada vegada més el projecte dins d’un concepte més ampli de promoció de la cultura de la pau, integrant l’educació a la democràcia i els drets humans, el diàleg intercultural i el respecte de la diversitat de les expressions culturals en el que s’ha compromès. En aquest sentit, Art Camp Andorra participa plenament del compromís d’Andorra per al desenvolupament d’una cultura de la pau, indissociable d’una educació per a tots, d’una ciutadania democràtica renovada i del respecte dels drets humans, indispensables per a un millor viure junts.

Més informació

Data de publicació: 23 de febrer de 2021