Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Lectura de poemes d’Agustí Bartra en el 30è aniversari de la seva estada creativa a Andorra

Lectura de poemes d’Agustí Bartra en el 30è aniversari de la seva estada creativa a Andorra

En el marc de la mostra UdArt Poesia, els estudiants de ciències de l’educació de la Universitat d’Andorra (UdA) van protagonitzar un taller de lectura de poemes el 21 de març, Dia mundial de la poesia, dedicat als Haikus d’Arinsal i a les Estances de Lòria d’Agustí Bartra (1908-1982). La trobada, que va atraure un públic lletraferit, va tenir lloc a la sala d’actes de la Universitat d’Andorra. Entre els participants es van sortejar deu exemplars de la nova edició trilingüe dels haikusbartrians, gentilesa d’Editorial Andorra. La Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria, de la seva banda, va participar a la celebració amb un plafó informatiu i una exposició de llibres relacionats amb el Dia mundial de la poesia.

Amb aquesta activitat es commemorava el 30è aniversari de l’estada creativa d’Agustí Bartra a Andorra, contribuint així, des d’una perspectiva andorrana, al moviment de recuperació d’un dels grans clàssics universals del segle XX en llengua catalana. L’any 1981, poc abans de la seva mort, Bartra va escriure en un apartament de la carretera del Mas de Ribafeta el seu últim recull de poesia, Haikus d’Arinsal, posteriorment guardonat amb el Premi de la Crítica de poesia catalana. També va escriure-hi el poema Estances de Lòria, dedicat a la parròquia de Sant Julià de Lòria, que li va retre homenatge amb un acte solemne al Comú on es va presentar una luxosa edició de l’obra.

La lectura d’un forma de poesia que troba el seu origen en la tradició japonesa va fer, d’altra banda, que l’acte també estigués marcat pel record de les víctimes del sisme que deu dies enrere va devastar el nord-est del Japó.

Fins el 24 de juny es pot visitar a la Universitat d’Andorra la segona exposició emmarcada en la mostra UdArt Poesia. Aquesta segona part vol contribuir a fer conèixer els poetes vinculats a l’Alt Urgell i la Cerdanya. UdArt Poesia és un cicle amb el qual, durant el curs 2010-2011, la universitat pública andorrana ha superat el repte d’apropar als estudiants i al públic en general una forma d’expressió literària sovint poc visible. La iniciativa ha estat incorporada a la programació de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011. També compta amb la col·laboració d’Àgora Cultural.

Programa d’UdArt Poesia

Data d’actualització: 21 de març del 2011.