Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA acull l’exposició “DesCORda’t”

L’UdA acull l’exposició “DesCORda’t”

La Universitat d’Andorra (UdA) acull, del 4 de desembre al 18 de gener, l’exposició “DesCORda’t”, una mostra fotogràfica itinerant que aborda un tema delicat com és la cicatriu resultant d’una intervenció a cor obert. Les fotografies exposades ens conviden a reflexionar a partir d’unes marques al pit que sovint es volen tapar, esborrar o eliminar, ja que representen un impacte traumàtic, tant físic com emocional, difícil d’assimilar. Raquel Llorens, impulsora del projecte, va ser operada a cor obert i va haver de superar moltes barreres socials, mèdiques i emocionals per poder tornar a alletar el seu fill. Aquest procés personal es materialitza en un projecte social fotogràfic que comparteix amb vint-i-nou persones més. 

La mostra arriba a l’UdA de la mà de l’alumni Sandra Herver, titulada en Infermeria, juntament amb Àngela Pous. Totes dues tenen cardiopatia congènita i han volgut sensibilitzar la ciutadania andorrana sobre què significa conviure amb aquesta malaltia. Les imatges que conformen la mostra també serveixen de suport per a la docència en el marc dels estudis de bàtxelor en Infermeria, i s’integren en l’activitat acadèmica amb una taula rodona dedicada al projecte (22 de desembre).

“DesCORda’t” és un més dels projectes que s’impulsen des de la Fundació CorAvant, nascuda l’any 2008 amb l’impuls de l’AACIC, l’Associació de Cardiopaties Congènites, per tal d’assegurar els serveis psicosocials i suport emocional per a totes les persones amb cardiopatia congènita i les seves famílies; potenciar i impulsar la recerca per a comprendre les complexitats diàries dels qui viuen amb aquesta patologia; i estar atenta a les noves necessitats d’aquesta població adaptant-se a les noves realitats mèdiques.

Data de publicació: 4 de desembre de 2023
Darrera actualització: 12 de gener de 2024