Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA, amb el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus

L’UdA, amb el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus

La Mostra audiovisual de joves creadors d’Andorra torna aquest any en forma de festival. Després de l’experiència de quatre edicions de mostra, els organitzadors de l’esdeveniment han volgut donar-li un impuls ampliant-ne les fronteres i modificant-ne el format. Tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre a Andorra la Vella. El jurat repartirà sis premis de 500 euros als guanyadors de les categories de ficció, documental, videoart experimental, publicitat i videoclip, i audiovisual de temàtica esportiva, a més d’un setè premi de 300 euros per a l’obra escollida en la categoria de menors de divuit anys. El premi del públic, de la seva banda, serà dotat per la Universitat d’Andorra (UdA) amb una obra gràfica original especialment creada per al Festival.

El col·lectiu Ull-nu i el departament de Joventut del Comú d’Andorra la Vella organitzen enguany la cinquena mostra audiovisual transformada en un festival per a joves creadors dels Pirineus, que tindrà lloc a Andorra la Vella els dies 10 i 11 de novembre. Mentre en les edicions anteriors la mostra només preveia un premi per a l’obra escollida pel públic, fos de la categoria que fos, en l’edició que s’està acabant de preparar s’han definit diverses categories i cada una tindrà un premi. Un jurat format per professionals del món del cinema, d’Andorra i de fora del Principat, triarà les millors obres de ficció, documental, videoart experimental, publicitat i videoclip, i audiovisual de temàtica esportiva. Cada una rebrà un premi de 500 euros que aporten els diferents patrocinadors que ja s’han trobat, entre els que hi ha l’Escena Nacional d’Andorra, la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, el Consell General, i la Comissió Nacional per a la UNESCO. A més, per a la categoria de menors de divuit anys Carnet Jove aporta el premi de 300 euros. El premi del públic es mantindrà gràcies a l’aportació de la Universitat d’Andorra (UdA), que el dotarà amb una peça artística que consistirà en una creació gràfica exclusiva.

Per arribar a un major nombre de joves s’ha decidit ampliar-ne les fronteres permetent que hi participin creadors de tots els territoris dels Pirineus. Cada participant podrà presentar un màxim de dues obres que hauran de ser d’una durada màxima de 30 minuts, haver estat produïdes després de l’1 de gener del 2011, i si no són en català, castellà o francès hauran d’estar subtitulades.
 
Data de publicació: 12 de març del 2012.