Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA premia els projectes ‘Stop plàstics’ i ‘Pla d’ajUdA al clima’

L’UdA premia els projectes ‘Stop plàstics’ i ‘Pla d’ajUdA al clima’

La Universitat d’Andorra (UdA) ha lliurat aquest dimecres els premis del primer concurs ‘Què podem fer a l’UdA pel clima?’. En la categoria d’estudiants, el projecte guanyador ha estat l’anomenat ‘Stop plàstics’, de d’Alexandra Mossoll i Cristina Turón, que proposa disminuir l’ús d’ampolles de plàstic entre la comunitat universitària distribuint ampolles d’alumini, bosses de tela i un tríptic informatiu.

En la categoria oberta al personal i als col·lectius UdA Alumni i UdA Activa, el projecte guanyador ha estat el ‘Pla d’ajUdA al clima’, de les professores Eva Garcia, Aida Garnica i Lorena Jordana. El pla preveu cursos de formació per sensibilitzar la comunitat universitària sobre les conseqüències del canvi climàtic, accions per estalviar aigua, energia, paper i combustible, i la creació de zones verdes a les instal·lacions de l’UdA.

La primera edició del concurs, que es va posar en marxa al febrer per estimular la comunitat universitària a pensar accions que contribuïssin a la lluita contra el canvi climàtic, ha rebut un total de cinc projectes. L’objectiu era promoure idees realistes i aplicables a l’UdA o a la comunitat universitària, ja que la voluntat de la Universitat és fer realitat, ja sigui de manera parcial o total, els projectes guanyadors, tal com s’ha posat de manifest durant l’acte de lliurament dels premis. A més, el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, ha anunciat que el concurs tindrà continuïtat el curs vinent.

El jurat encarregat d’avaluar les propostes ha estat format per Montserrat Casalprim, directora del Centre d’Estudis Virtuals i d’Extensió Universitària; Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià de Lòria; Sergi Rios, representant suplent del personal docent al Consell Universitari; Arnau Solé, representant dels estudiants al Consell Universitari, i Ana Torrebella, representant del personal administratiu i tècnic al Consell Universitari. Cada membre dels dos grups guanyadors ha estat premiat amb un equipament informàtic valorat en 600 euros.

Data de publicació: 22 de juny del 2022