Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA premia dos nous projectes d’acció climàtica

L’UdA premia dos nous projectes d’acció climàtica

La Universitat d’Andorra (UdA) ha lliurat els premis del segon concurs ‘Què podem fer a l’UdA pel clima?’, una competició convocada per la mateixa institució amb l’objectiu de promoure accions internes que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic i permetin adaptar-se als seus efectes.

En la categoria d’estudiants, el projecte guanyador ha estat l’anomenat “Monitoratge i gestió d’espais universitaris”, d’Angèlica Medina, Cristina Medina i Roger Rodríguez, que proposa monitorar, mitjançant sensors, de la qualitat de l’aire als espais de l’UdA, a més de l’automatització d’un dels horts socials de Sant Julià de Lòria que gestionen estudiants voluntaris.

En la categoria oberta al personal i a d’altres col·lectius de la Universitat, el treball guanyador ha estat el titulat “Millora en la conscienciació col·lectiva sobre eficiència energètica a través de serious games”, del professor Jan Sau. El projecte preveu la realització d’un joc interactiu de tipus serious game per afavorir accions quotidianes en favor de l’eficiència energètica.

La segona edició del concurs, que vol contribuir a l’assoliment de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, centrat a combatre el canvi climàtic i els seus efectes, ha rebut un total de 5 projectes. L’objectiu era promoure idees realistes i aplicables a l’UdA o a la comunitat universitària, ja que la voluntat de la Universitat és fer realitat, ja sigui de manera parcial o total, els projectes guanyadors, tal i com s’ha manifestat durant l’acte de lliurament dels premis.

El jurat encarregat d’avaluar les propostes estava constituït per Montserrat Casalprim, com a representant de la Junta Acadèmica de la Universitat; Mireia Codina, cònsol menor de Sant Julià de Lòria; Josep Fortó, per delegació de les representants del personal docent al Consell Universitari; Itzel Blanco, representant dels estudiants al Consell Universitari, i Ana Torrebella, representant del personal administratiu i tècnic al Consell Universitari. Cada membre dels dos grups guanyadors ha estat premiat amb un equipament informàtic valorat en 600 euros.

Data de publicació: 7 de juny del 2023