Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Iniciatives Covid   /  L’UdA amplia el nombre de places per formar més professionals de la infermeria

L’UdA amplia el nombre de places per formar més professionals de la infermeria

La Universitat d’Andorra (UdA) ha celebrat aquest dimecres el Dia Internacional de la Infermeria amb un acte adreçat als estudiants del bàtxelor en Infermeria amb l’objectiu de posar en valor la professió i de fer conèixer les diferents sortides laborals que tindran els futurs titulats.

El rector de l’UdA, Miquel Nicolau, que ha donat la benvinguda als participants, ha destacat que la formació en infermeria destaca per la seva vocació, valors, millora contínua i innovació, i ha aprofitat per fer un reconeixement a la feina feta pels infermers i infermeres durant la pandèmia. En aquest context, ha anunciat que l’UdA té previst ampliar el nombre de places d’aquest bàtxelor de cara al curs vinent, una decisió que ha qualificat d’“acte de responsabilitat” davant de la situació sanitària que s’ha viscut durant el darrer any i per la necessitat de formar més professionals d’aquest àmbit.

L’activitat central ha consistit en la taula rodona titulada “I després del bàtxelor, què?”, en la qual Bàrbara Albert, del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres d’Andorra, ha parlat de la necessitat de col·legiar-se. A continuació, s’han tractat les diferents sortides laborals de la professió, amb la participació d’un bomber-infermer, Juanjo Barrio, un representant de l’àmbit prehospitalari, Òscar Moreno, del sector farmacèutic, Elena Aguilera, de les estacions d’esquí, Núria Dalleres, de la dermatologia-estètica, Àngel Sánchez, i de l’atenció domiciliària, amb Benjamín Pardo. Finalment, Assumpta Ortiz ha parlat de les possibilitats de docència i de recerca a l’estranger que permet aquesta professió.

L’acte l’ha tancat Virginia Larraz, directora del Centre de Ciències de la Salut i de l’Educació de l’UdA, que ha posat en relleu el paper de la infermeria com a element clau per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), la necessitat de millorar les ràtios per augmentar la qualitat assistencial de la població, i la necessitat de potenciar la investigació per poder millorar la professió.

El Dia Internacional de la Infermeria se celebra cada 12 de maig coincidint amb l’aniversari del naixement de Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna. L’acte d’aquest dijous s’ha fet seu el lema d’enguany del Consell Internacional de la Infermeria: “Infermeria. Una veu per liderar. Una visió de futur per a l’atenció de salut”, que té per objectiu mostrar com la infermeria ha de mirar cap al futur i com la professió transformarà la propera etapa de l’atenció mèdica.

Data de publicació: 12 de maig de 2021