Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA rep el guardó Olympe de Gouges pel seu compromís amb la igualtat

L’UdA rep el guardó Olympe de Gouges pel seu compromís amb la igualtat

La Universitat d’Andorra ha rebut aquest dimecres 8 de març el guardó Olympe de Gouges, promogut pel Govern per reconèixer les empreses i institucions que promouen la igualtat de gènere a través de l’aprovació de plans d’igualtat dins de la seva organització. L’acte ha tingut lloc coincidint amb el Dia de les Dones, i ha anat a càrrec de la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, que ha lliurat el guardó al rector, Miquel Nicolau, i a una representació del grup de treball encarregat de l’elaboració del Pla d’igualtat.

L’UdA ha estat l’única organització que ha rebut enguany el guardó, que reconeix el compromís de la Universitat amb la igualtat i la tasca feta amb l’elaboració del Pla d’igualtat de gènere de la Universitat d’Andorra 2022-2025, aprovat el passat mes de gener per part del personal fix i eventual i la Junta acadèmica d’UdA.

Durant el seu parlament, Nicolau ha destacat que “la igualtat de gènere no va ni d’ideologies, ni de tradicions, ni de religions, ni de regions. Sigui on sigui, se sigui de dretes o d’esquerres o d’enlloc, es cregui el que es cregui o no es cregui i siguin les tradicions que siguin, no s’hi valen excuses”.

El Pla d’igualtat de gènere de l’UdA fa una diagnosi de la situació de la institució en matèria d’igualtat de gènere i estableix un total de 32 accions a implementar durant els pròxims quatre anys. El seu objectiu és fomentar una cultura d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones i prevenir qualsevol conducta que pugui suposar una discriminació per raó de sexe, no només en l’àmbit laboral, sinó en el si de tota la comunitat universitària.