Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA s’adhereix a la Magna Charta Universitatum 2020

L’UdA s’adhereix a la Magna Charta Universitatum 2020

 

En nom de la Universitat d’Andorra, el seu rector, Miquel Nicolau, ha signat la Magna Charta Universitatum 2020 (MCU 2020), una declaració solemne que amplia, amb nous “principis, valors i responsabilitats”, el contingut de la Magna Charta Universitatum que es va proclamar l’any 1988 amb motiu de la commemoració dels 900 anys de la Universitat de Bolonya. Nicolau també participa a l’acte de presentació i llançament del nou document, posposat durant un any a causa de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, que se celebra per videoconferència els dies 16 i 17 de juny, també des de Bolonya, un cop recollides a distància les signatures de totes les universitats adherides. Sota el lema “University values and responsibilities: responding to the challenges of the future”, els participants hi comparteixen durant dos dies les seves reflexions sobre el paper de les universitats davant els reptes globals.

Amb la signatura de la MCU 2020, les universitats adherents refermen el seu compromís amb la declaració i alhora es comprometen a defensar-ne els nous principis, valors i responsabilitats, orientats a enfortir el paper de les universitats en la potenciació de la salut, la prosperitat i el coneixement arreu del món. La nova MCU no elimina cap dels valors fonamentals originals, sinó que els adapta als reptes d’un món en el qual les universitats són molt més globals, i a la vegada, tenen més responsabilitats en els seus respectius entorns locals.

La Universitat d’Andorra va ser admesa com a signatària de la Magna Charta Universitatum l’any 2009, en una cerimònia que va tenir lloc presencialment a Bolonya, coincidint aleshores amb el 30è aniversari de la declaració original. Fins a l’actualitat, la MCU ha estat subscrita per més de 900 universitats de tots els continents.

Més informació

Data de publicació: 30 d’abril de 2021
Darrera actualització: 16 de juny de 2021