Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Més contingut andorrà al bàtxelor en Dret

Més contingut andorrà al bàtxelor en Dret

El Govern ha aprovat, el 2 d’agost de 2023, una modificació del pla d’estudis del bàtxelor en Dret de la Universitat d’Andorra, que s’ofereix en format virtual en col·laboració amb la UOC. L’objectiu de la modificació és l’ampliació de crèdits de contingut andorrà per tal d’enriquir el pla d’estudis amb un coneixement més específic de la realitat d’Andorra en àmbits relacionats amb els estudis. El canvi s’ha fet per tal d’adaptar-se als requisits establerts al Decret del 8-7-2020 d’ordenació de les titulacions d’ensenyament superior estatals.

Entre les modificacions destaca la nova assignatura de Català jurídic, una matèria que fins ara es tractava dins d’una altra unitat d’ensenyament i que ara se la dota de més pes per tal que els estudiants aprofundeixin en la branca del català que s’utilitza en el context del dret, tant per a la redacció de documents jurídics com per a la comunicació en el marc dels tribunals, les administracions públiques o les empreses.

També s’ha creat l’assignatura Mètodes alternatius de resolució de conflictes: Arbitratge i Mediació, per donar resposta a una mancança que tenia el pla d’estudis des del moment que Andorra s’ha dotat d’una normativa que permet diferents modalitats extrajudicials de resolució de conflictes. La tercera assignatura que s’incorpora al bàtxelor en Dret és la d’Història econòmica de l’Andorra contemporània, que estudia l’economia i la societat andorrana des de la segona meitat del segle XIX fins a l’inici del segle XXI.

Aquestes tres noves matèries també s’oferiran a la població en general dins del programa Aula Lliure com a cursos d’actualització.

La modificació no implica canvis en el nombre total de crèdits del bàtxelor, que continua essent de 180, ja que les noves assignatures en substitueixen d’altres.

Més informació

Darrera actualització: 16 d’agost de 2023