Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Acord de mobilitat entre les universitats de la NUSCT

Acord de mobilitat entre les universitats de la NUSCT

Després de la creació, fa tot just un any, de la xarxa d’universitats de petits països i territoris (Network of Universities of Small Countries and Territories, NUSCT), les sis universitats que l’integren (Andorra, Gibraltar, Groenlàndia, Liechtenstein, San Marino i Malta) han signat un conveni per fomentar la mobilitat d’estudiants i de personal (professorat i personal administratiu i tècnic) entre totes elles.

L’acord es va signar aquest dilluns a Malta, en el decurs de la segona reunió anual de l’entitat, i té com a objectiu millorar les experiències acadèmiques i professionals dels estudiants i del personal donant-los l’oportunitat de conèixer un altre país i un sistema universitari diferent. Les estades seran normalment d’un semestre i la voluntat de les sis universitats és que s’intercanviin el mateix nombre de persones durant la vigència del conveni, que és de quatre anys, tot i que la reciprocitat no és obligatòria.

Durant la trobada també es va acceptar l’ingrés d’un nou membre a la NUSCT, la Universitat de Montenegro. Així mateix, es va aprovar un logotip que identifiqui la xarxa, per reforçar la seva visibilitat.

La reunió va tenir lloc a la Valletta, a l’antic campus de la Universitat de Malta, en el marc del 250è aniversari de l’establiment d’aquesta universitat com a institució pública. Els membres de la NUSCT també van assistir a una xerrada sobre l’ensenyament superior al segle XXI i la perspectiva dels petits estats, a càrrec dels professors de la Universitat de Malta Ronald G. Sultana i Godfrey Baldachino; i una conferència sobre Blockchain, tecnologies de distribució i universitats, impartida pel professor Joshua Elluldde.

La NUSCT és una xarxa impulsada i liderada per la Universitat d’Andorra per tal que universitats de petits països amb característiques i contextos similars als d’Andorra puguin establir col·laboracions, compartir estratègies i bones pràctiques, i fer front comú als fòrums internacionals.

Notícia relacionada

Data de publicació: 10 d’abril del 2019