Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Col·laboració per organitzar activitats amb els residents de Faber Andorra

Col·laboració per organitzar activitats amb els residents de Faber Andorra

El Ministeri de Cultura i Esports i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, conjuntament amb la Universitat d’Andorra (UdA), han arribat a un acord de col·laboració amb l’objectiu d’organitzar diverses activitats capitanejades pels futurs artistes que vagin a la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber – Andorra. La idea de l’entesa és aprofitar tot el potencial de l’excel·lència professional i acadèmica dels residents per tal que el màxim nombre d’estudiants d’Andorra se’n pugui beneficiar.

La voluntat de la cartera encapçalada per Sílvia Riva és establir el màxim de sinergies possible amb els diferents sectors culturals i educatius del país que puguin estar relacionats i/o interessats en l’àrea de treball que desenvolupi l’artista, tal i com ja es va explicar quan es va presentar la nova residència.

L’entesa ja s’ha posat en pràctica aquest mateix dimarts. La investigadora, artista, escriptora i professora d’Història i Teoria de les Arts a la Universitat de Hèlsinki Irina Poleschuk, que va arribar el 9 d’octubre a la residència, ha impartit un primer taller a l’UdA. Poleschuk ha tractat la percepció del dolor mitjançant l’art com a via d’expressió en el marc del bàtxelor en Ciències de l’educació. En aquest primer cas, els estudiants han après com es pot utilitzar l’art per treballar l’expressió del dolor amb els infants. La investigadora durà a terme una segona sessió amb els estudiants del bàtxelor en Infermeria, en què es treballaran les emocions en situació de dolor i patiment expressades a través de l’art.

De moment, són sis els professionals internacionals confirmats que vindran a treballar el seu projecte a la residència i, com a contraprestació, a realitzar una o dues activitats que reverteixin en la societat andorrana.

Data de publicació: 15 d’octubre de 2019