Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA acull una exposició per difondre la vida i obra de Marie Curie

L’UdA acull una exposició per difondre la vida i obra de Marie Curie

La Universitat d’Andorra (UdA) acull a comptar del 4 de febrer l’exposició “Marie Curie, la femme aux deux Prix Nobel”, una mostra elaborada pel Musée Curie que arriba al campus lauredià gràcies a la col·laboració amb l’Aliança Andorrano-Francesa i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior. L’exposició es pot visitar al vestíbul de la segona planta de la Universitat fins al 17 de febrer i consta de dotze panells que donen a conèixer la biografia d’aquesta personalitat científica francesa d’origen polonès.

Marie Curie (1867-1934) va ser una investigadora pionera en el camp de la radioactivitat. Va impulsar la utilització de les màquines de raigs X i va descobrir dos nous elements de la taula periòdica: el radi i el poloni. Va ser la primera dona a doctorar-se en física a França, i la primera i única persona fins a la data a rebre dos Premis Nobel en dos dominis científics diferents: el de Física el 1903 pels seus descobriments en l’àmbit de la radioactivitat, i el de Química el 1911 per l’aïllament del radi pur.

Amb aquesta exposició, la Universitat d’Andorra vol retre homenatge i fer conèixer entre les noves generacions un personatge que avui és admirat tant pel seu treball com per la seva força, i pel fet d’haver arribat tant lluny en una època en què les dones no ho tenien gens fàcil.

Darrera actualització: 1 de febrer de 2019