Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA convoca els estudiants de Dret a una reunió sobre el màster

L’UdA convoca els estudiants de Dret a una reunió sobre el màster

Arran de les declaracions fetes el passat divendres 27 de setembre per la degana del Col·legi d’Advocats d’Andorra, Sra. Sophie Bellocq, en relació amb el màster en Dret, la Universitat d’Andorra (UdA) informa que ha convocat els estudiants –del màster, del bàtxelor i dels programes de formació continuada en Dret– a una reunió informativa per mostrar-los el seu suport i esvair els dubtes que puguin tenir. La reunió tindrà lloc el proper dijous 3 d’octubre a les 13.30 h a la Sala d’actes de la Universitat d’Andorra.

La Universitat d’Andorra vol manifestar la seva preocupació per les esmentades declaracions, i recorda que el màster en Dret, que va iniciar-se el curs passat, ha estat dissenyat conjuntament amb el Col·legi d’Advocats d’Andorra, donant compliment al Decret de l’11 de maig del 2016 d’aprovació del Reglament regulador dels requisits per obtenir el certificat d’aptitud per a l’exercici de la professió d’advocat, modificat el 13 de febrer del 2019 (BOPA núm. 17, any 2019, 20 de febrer de 2019). És així que la senyora Bellocq, com a degana del Col·legi d’Advocats d’Andorra, va signar el conveni a través del qual donava el seu vistiplau al pla d’estudis del màster. El Col·legi d’Advocats d’Andorra, a més, té una participació directa i activa en el desenvolupament docent del pla d’estudis del màster, concretament en l’assignatura de Deontologia de l’advocat, així com en els 30 crèdits de pràctiques jurídiques.

L’acreditació del màster en Dret per part de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) és la mostra que aquest programa està preparant els futurs advocats del país amb les millors eines i la màxima qualitat. Segons el decret abans esmentat, el màster en Dret de la Universitat d’Andorra eximeix de portar a terme la prova teòrica, la prova pràctica, la prova de llengua catalana i les pràctiques jurídiques necessàries per poder obtenir el certificat d’aptitud per a l’exercici de la professió d’advocat que expedeix el Col·legi d’Advocats d’Andorra.

La Universitat d’Andorra lamenta la situació d’incertesa que han provocat les declaracions de la senyora Bellocq dins de la comunitat universitària, especialment entre els estudiants, i més tenint en compte que el Col·legi d’Advocats d’Andorra és corresponsable del màster en Dret i que la senyora Bellocq és membre del Consell Universitari, la màxima autoritat pluripersonal de la Universitat, des de l’any 2017.

Sant Julià de Lòria, 30 de setembre del 2019