Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA inaugura el curs acadèmic amb un nou rècord d’estudiants

L’UdA inaugura el curs acadèmic amb un nou rècord d’estudiants

L’auditori Claror de Sant Julià de Lòria va acollir el dimarts 22 d’octubre l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2019-2020, presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Miquel Nicolau, i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila. La lliçó inaugural, titulada «El valor intangible del coneixement», va ser impartida per l’expresident de l’Associació Europea d’Universitats (EUA) Rolf Tarrach, doctor en Física teòrica, que va parlar de la contribució social difícilment mesurable de les universitats.

Durant la cerimònia es va destacar que des de l’inici de l’ensenyament superior a Andorra, l’any 1988, s’han tramitat més de 16.500 matrícules i s’han expedit gairebé 5.500 títols, incloent formacions reglades i de formació continuada, dels quals 1.205 són títols d’estat.

L’acte també va servir per fer balanç del curs passat 2018-2019, durant el qual la Universitat d’Andorra va acollir 1.857 estudiants –519 de formació reglada i 1.338 de formació continuada. Miquel Nicolau, que enguany inicia el seu segon i darrer mandat com a rector, va destacar el nou rècord d’estudiants assolit el curs passat, el significatiu percentatge d’estudiants internacionals que té la Universitat, i en l’àmbit de la recerca, la incorporació dels primers investigadors a temps complet.

Durant l’acte, els 73 estudiants que van graduar-se el curs passat van rebre les titulacions d’estat de mans de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, acompanyada del rector de l’UdA, Miquel Nicolau.

D’altra banda, pel que fa al curs 2019-2020 que va començar aquest setembre, el nombre d’estudiants matriculats en les formacions reglades ha augmentat un 4,2% en relació al curs anterior, un percentatge molt similar al de l’augment de nous alumnes de primer any, que ha estat del 4%, de manera que s’ha tornat a assolir un nou rècord. Les carreres amb més demanda continuen sent el bàtxelor en Administració d’empreses (37 estudiants nous), el bàtxelor en Informàtica (31) i el d’Infermeria (30).

D’entre les novetats d’aquest curs hi ha la posada en marxa d’un nou pla d’estudis del bàtxelor en Humanitats, la celebració dels 10 anys del programa de doctorat, i la implantació del segon curs del màster en Dret, iniciat l’any passat. Miquel Nicolau va recordar que es tracta d’un màster dissenyat conjuntament amb el Col·legi d’Advocats d’Andorra i que està preparant els futurs advocats del país “amb les millors eines i la màxima qualitat”. El rector també va avançar que durant aquest curs acadèmic es posarà en marxa l’Espai de Creació Emprenedora, amb la col·laboració d’Andorra Telecom, per acompanyar estudiants i recent titulats a l’hora de fer realitat els seus projectes empresarials.

Data de publicació: 22 d’octubre de 2019