Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Quinze projectes científics a la 6a edició de La Universitat dels Infants

Quinze projectes científics a la 6a edició de La Universitat dels Infants

En el marc de La Universitat dels Infants, aquest divendres 17 de maig la Universitat d’Andorra (UdA) ha celebrat el “VI Congrés de ciència a la vida quotidiana”, una jornada en la qual més de 400 infants del darrer curs de primera ensenyança del país han pogut mostrar els projectes científics amb els quals han treballat durant el curs. En total, s’han presentat quinze projectes, d’onze escoles diferents, sobre temàtiques diverses: des de com construir un aspirador fins a l’experimentació amb la gravetat, passant pel sistema d’absorció dels bolquers, la programació d’un cotxe o la construcció d’un aerogenerador.

El congrés, que organitzen els professors i estudiants de Ciències de l’educació de l’UdA, s’ha dut a terme als auditoris Rocafort i Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, on els alumnes d’entre 11 i 12 anys han mostrat els seus invents davant del públic assistent. Després del dinar, la jornada s’ha clòs amb l’espectacle “Experimentem amb la ciència” a càrrec de la companyia Clowntífics.

La Universitat dels Infants és un projecte de responsabilitat social universitària que consisteix en promoure l’interès per la ciència i la recerca entre la mainada, tot superant les barreres i els estereotips sobre la inaccessibilitat del saber científic. Així, es vol estimular la participació activa dels nens i fomentar la transferència i difusió de coneixements tècnics, de manera lúdica, atractiva i propera.

Data de publicació: 17 de maig del 2019