Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Nova publicació: Dret internacional privat del Principat d’Andorra

Nova publicació: Dret internacional privat del Principat d’Andorra

La Universitat d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà han publicat el llibre Dret internacional privat del Principat d’Andorra. Volum 2. Persona, família, successions i testaments, obra de Ramon Viñas Farré, que es troba disponible a les llibreries. Està dedicat a les institucions del dret civil internacional, i els seus deu capítols abracen les qüestions relatives a la persona física i la seva protecció; les qüestions relatives al matrimoni, els seus efectes i els problemes de les crisis matrimonials; la filiació per naturalesa i per adopció; el problema dels aliments i, finalment, la successió per causa de mort. Es tracta d’un conjunt útil, exhaustiu i actualitzat, que prové de molts anys de recerca, a càrrec d’un expert que ha publicat nombrosos treballs sobre el dret internacional privat andorrà. L’obra es va presentar en públic a Sant Julià de Lòria aquest 22 de setembre de 2009.

Amb aquesta nova publicació, la Universitat d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà continuen l’edició de la col·lecció de títols Dret andorrà amb l’objectiu d’oferir, per primer cop al país, les bases dels diferents àmbits del nostre dret. Aquesta col·lecció està realitzada per professionals del dret que participen al Postgrau en Dret andorrà, iniciat l’any 2000 i fruit de la col·laboració entre la Universitat d’Andorra, el Consell Superior de la Justícia i l’Institut d’Estudis Andorrans, amb el patrocini de la Fundació Crèdit Andorrà. Fins ara han sortit sis títols: Institucions públiques del Principat, de Nemesi Marqués; Les fonts del dret, d’André Pigot; Català jurídic, de Josep Salom; Dret administratiu andorrà, coordinat per Pere Pastor; Delictes patrimonials, de Francesc Badia; i aquest últim, Dret internacional privat del Principat d’Andorra, de Ramon Viñas. L’any vinent es preveu una nova publicació: Dret processal, coordinat per Carmen Navarro.

La formació en dret andorrà forma part de l’oferta més consolidada de la Universitat d’Andorra. Ha donat resposta a una necessitat del nostre país, com ho demostren les vuit edicions que fins a la data s’han desenvolupat, amb 213 estudiants que han seguit el postgrau. A banda, hi ha també l’oferta de cursos d’actualització, d’una durada més curta, sobre àmbits específics del dret andorrà i adreçats a col·lectius professionals diversos. L’oferta d’aquests programes, que va començar el curs 2007-2008 i s’alterna amb el postgrau, ha acollit fins a la data 179 estudiants. Complementàriament, la Universitat d’Andorra ofereix quatre assignatures virtuals amb matèries de dret andorrà.

Data de publicació: 23 de setembre de 2009.