Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Nova publicació: ‘Dret processal civil del Principat d’Andorra’

Nova publicació: ‘Dret processal civil del Principat d’Andorra’

La Universitat d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà han publicat el llibre Dret processal civil del Principat d’Andorra, obra col·lectiva coordinada per Carmen Navarro Villanueva, professora de dret processal, que es troba disponible a les llibreries. Per primera vegada, a més, la nova publicació s’ofereix als estudiants, no només en format PDF, sinó també com a llibre digital (ePub), cosa que en facilita la consulta en multitud de dispositius mòbils, com ara lectors de llibres electrònics, tauletes tàctils o telèfons intel·ligents.

Amb la participació de Manuel-Jesús Cachón Cadenas, Francisco Málaga Diéguez i Jaume Solé Riera, tots ells igualment professors de dret processal, els vint-i-un capítols del llibre analitzen de manera exhaustiva tots els aspectes d’un sistema d’enjudiciament no codificat en una sola norma, sinó recollit, en ocasions, en lleis centenàries i de difícil accés. El contingut ha estat completat, a més, amb noves i importants reformes legislatives, com també interessants pronunciaments jurisprudencials.

Amb aquesta publicació, la Universitat d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà sumen una nova edició a la col·lecció de títols Dret andorrà amb l’objectiu d’oferir, per primer cop al país, les bases dels diferents àmbits del nostre dret. Aquesta col·lecció està realitzada per professionals del dret que participen al postgrau en Dret andorrà, iniciat l’any 2000 i fruit de la col·laboració entre la Universitat d’Andorra, el Consell Superior de la Justícia i l’Institut d’Estudis Andorrans, amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà. Fins ara han sortit set títols: Institucions públiques del Principat, de Nemesi Marqués; Les fonts del dret, d’André Pigot; Català jurídic, de Josep Salom; Dret administratiu andorrà, coordinat per Pere Pastor; Delictes patrimonials, de Francesc Badia; Dret internacional privat del Principat d’Andorra (vol. 2), de Ramon Viñas, i aquest últim, Dret processal civil del Principat d’Andorra, coordinat per Carmen Navarro.

La formació en dret andorrà forma part de l’oferta més consolidada de la Universitat d’Andorra. Ha donat resposta a una necessitat del país, com ho demostren les nou edicions que fins a la data s’han desenvolupat, amb uns 280 estudiants titulats des de l’any 2000. A banda, hi ha també l’oferta de cursos d’actualització, d’una durada més curta, sobre àmbits específics del dret andorrà i adreçats a col·lectius professionals diversos. L’oferta d’aquests programes, que va començar el curs 2007-2008 i s’alterna amb el postgrau, ha acollit fins a la data més de 300 estudiants. Complementàriament, la Universitat d’Andorra ofereix assignatures virtuals amb matèries de dret andorrà.

La Fundació Crèdit Andorrà i la Universitat d’Andorra

El compromís de la Fundació Crèdit Andorrà és participar en la construcció del present i del futur del país i estar al servei de les persones. Aquest compromís s’ha fet palès en les diverses iniciatives de tipus educatiu, social i cultural que impulsa, en la difusió del coneixement entre la societat andorrana i en el desenvolupament i en la promoció constants de la formació com a valor per generar progrés.

En aquesta línia, la Fundació Crèdit Andorrà té subscrit un conveni de col·laboració amb la Universitat d’Andorra des de l’any 2004, a través del qual contribueix a facilitar l’accés a la formació.
 
Data de publicació: 10 de gener del 2012.