Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Oberta al públic la segona exposició ‘UdArt Poesia’

Oberta al públic la segona exposició ‘UdArt Poesia’

Ja es pot visitar a la Universitat d’Andorra (UdA) la segona exposició emmarcada en la mostra UdArt Poesia, el cicle d’activitats amb el qual, durant el curs 2010-2011, la universitat pública andorrana s’ha fixat el repte d’apropar als estudiants, i al públic en general, una forma d’expressió literària sovint poc visible.

Aquesta segona part, que estarà instal·lada fins el 24 de juny, pretén contribuir a fer conèixer els poetes vinculats a l’Alt Urgell i la Cerdanya, mentre que la primera, que va cloure’s el passat 14 de gener, estava dedicada als poetes del Principat d’Andorra. En total, la nova exposició UdArt Poesia compta amb la participació de 21 autors contemporanis, des de Jordi Pere Cerdà fins a Conxita Rabassa, passant per Jordi Dalmau o Marta Grau, entre tants altres.

Els plafons, on cada autor està representat amb una selecció de la seva obra, estan ubicats a les plantes 0 (accés per l’avinguda Francesc Cairat), 1 i 2 (accés per la plaça de la Germandat) de l’edifici principal. Les parets de la Universitat d’Andorra serveixen així d’inhabitual suport a la lletra impresa.

Com a activitats participatives, s’ha habilitat amb èxit un espai per a la lliure expressió poètica, i es farà una lectura de poemes el Dia mundial de la poesia (21 de març), que estarà dedicada als Haikús d’Arinsal i a les Estances de Lòria d’Agustí Bartra (1908-1982). La Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria, de la seva banda, continua programant activitats diverses que acompanyen el calendari de la mostra.

El projecte UdArt pretén aproximar les belles arts a la comunitat universitària, tot consolidant la Universitat d’Andorra com una institució dinamitzadora dins la societat, més enllà de l’activitat estrictament acadèmica. La iniciativa s’emmarca enguany dins dels actes de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011. També compta amb la col·laboració d’Àgora Cultural.

Programa

Data de publicació: 3 de febrer del 2011.