Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Perpinyà acull la mostra UdArt Poesia

Perpinyà acull la mostra UdArt Poesia

L’exposició UdArt Poesia, que fa un recorregut per l’obra dels poetes contemporanis d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya, es va inaugurar el passat 5 d’abril a les instal·lacions de la Casa dels Països Catalans, un dels edificis de la Universitat de Perpinyà Via Domícia (UPVD), i seu social, entre d’altres, de la delegació territorial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). L’acte inaugural, organitzat en el marc del cicle de conferències “Aspectes actuals d’Andorra”,  va comptat amb la participació del responsable de comunicació de la Universitat d’Andorra (UdA) i de la poeta Teresa Colom, que hi va presentar el seu últim recull. Els assistents també van recordar la figura del poeta Jordi Pere Cerdà, un dels més destacats participants de la mostra, que va morir a Perpinyà el passat mes de setembre. L’exposició romandrà oberta fins al 25 de maig.

La mostra UdArt Poesia (2010-2011) va esdevenir itinerant un cop finalitzada la seva programació a l’UdA i després d’haver estat exposada a la sala del Prat Gran d’Escaldes-Engordany en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana 2011. Es va instal·lar l’agost del 2011 a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, i posteriorment va ser acollida a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu d’Urgell, fins al 29 de febrer de 2012, on va rebre visites pedagògiques de tots els centres educatius de la comarca. Es preveu que el proper mes de juny UdArt Poesia també es pugui visitar a Puigcerdà.

UdArt Foto continua a la Universitat d’Andorra

De la seva banda, l’exposició UdArt Foto, la més recent del cicle UdArt, continuarà oberta al públic, a la Universitat d’Andorra, fins al 21 de desembre de 2012.  Després de les anteriors mostres UdArt, dedicades respectivament a l’escultura i a la poesia, la Universitat d’Andorra presenta a UdArt Foto una acurada selecció de l’obra de cinquanta-quatre fotògrafs. Participen a l’exposició noms provinents tant d’Andorra com de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

La iniciativa compta amb la col·laboració d’Àgora Cultural i la Societat Andorrana de Ciències, que van publicar bona part de les imatges a la revista Àgora. Al mateix temps, s’ha convocat un concurs fotogràfic, obert a tothom, a través del butlletí de la Universitat d’Andorra.

Data de publicació: 10 d’abril del 2012.