Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Presentació dels resultats del projecte Transversalis

Presentació dels resultats del projecte Transversalis


La Universitat d’Andorra (UdA) ha acollit el 21 de maig de 2013 la presentació dels resultats del projecte europeu de mobilitat transfronterera Transversalis, en el qual ha col·laborat amb set altres universitats de l’àrea pirinenca. El projecte Transversalis reuneix set universitats al voltant d’un conjunt d’accions en àmbits tan diversos com l’ensenyament superior, l’ocupació, la mobilitat, el turisme, el desenvolupament sostenible, la innovació i l’emprenedoria. L’objectiu és promoure la formació, la integració professional i la mobilitat dels estudiants i professionals a l’àrea transfronterera. També incorpora la noció de desenvolupament sostenible en les formacions de turisme i de muntanya.

Transversalis té un pressupost total de 2.703.821 euros mitjançant un finançament FEDER (65 %) i un cofinançament dels centres associats de la Regió Migdia-Pirineus, del Consell General de l’Arieja i de l’Ajuntament de Figueres.

Aquest projecte s’integra en el marc de la política de cohesió de la UE a favor de les accions estructurals i, més particularment, en el si de l’objectiu prioritari i del programa europeu de cooperació territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA) que comprèn el període 2007-2013.

El POCTEFA, cofinançat pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) amb 168 milions d’euros, perllonga les iniciatives anteriors INTERREG (2000-2006). Constitueix la quarta generació de suport financer comunitari destinat a enfortir la integració econòmica i social del territori transfronterer francoespanyol. Per primera vegada el Principat d’Andorra forma part d’un d’aquests programes.

El POCTEFA contribueix a assolir els objectius fixats per les estratègies de Lisboa i de Göteborg.

Transversalis és el resultat de la feina duta a terme en el si de la Xarxa universitària Pirineus Mediterrània. Contribueix al desenvolupament de l’Euroregió Pirineus Mediterrània i, més particularment, de l’Eurocampus.

Les accions desenvolupades són les següents: