Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Represa de l’activitat després de l’afectació pel fum de l’incendi

Represa de l’activitat després de l’afectació pel fum de l’incendi

La Universitat d’Andorra (UdA) informa que, a causa de l’incendi que es va produir dimecres 9 de novembre al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, l’edifici principal de l’UdA va resultar afectat pel fum i el sutge, però després de les tasques de neteja i ventilació dutes a terme, l’activitat normal es va reprendre a partir de l’endemà dijous 10 de novembre, tant a l’edifici principal com a l’edifici Cub.

L’únic espai que ha romàs fora de servei fins a nou avís és la Sala d’actes (sisena planta de l’edifici principal), per tasques de neteja. També roman tancada la Biblioteca Comunal Universitària, ubicada al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, i s’informarà als usuaris tan aviat com s’habiliti una nova ubicació o lloc d’estudi disponible.

Durant la jornada de dijous es van substituir per filtres nous tots els filtres del sistema de climatització de l’edifici principal de la Universitat d’Andorra. Un cop acabada l’activitat lectiva del dia, es va posar en marxa el circuit i es va continuar ventilant l’edifici per continuar garantir la màxima qualitat de l’aire a l’inici de la jornada lectiva de l’endemà.

Des del mateix dia del sinistre, s’han emès recomanacions a la comunitat universitària i s’ha informat del procediment per gestionar reubicacions en cas que es detectés algun lloc de treball excessivament fred –a causa de la ventilació d’espais– o amb olor persistent i intensa. Els nivells de diòxid de carboni a l’edifici afectat són correctes, tal i com es va constatar en les mesures de qualitat de l’aire que el Cos de Bombers va dur a terme dimecres a totes les aules, despatxos i espais comuns. A més, dijous es van tornar a monitorar els nivells de diòxid de carboni als diferents espais de l’edifici, i aquests es mantenien dins dels paràmetres de la normalitat —per sota dels 600 ppm—. No obstant, es manté la vigilància en cas de dificultats respiratòries o altres símptomes d’inhalació de diòxid de carboni (mal de cap, mareig, debilitat, nàusees, vòmits, dolor al pit i/o confusió).

L’UdA es disculpa per les molèsties ocasionades per les actuacions que ha calgut fer per motius de seguretat i reitera l’agraïment a la comunitat universitària per la paciència. Amb la recuperació de la qualitat de l’aire, s’espera que quedi plenament restablerta la normalitat.

Data de publicació: 9 de novembre de 2022
Darrera actualització: 11 de novembre de 2022