Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Signatura del conveni per a la creació de l’Aula Confuci d’Andorra

Signatura del conveni per a la creació de l’Aula Confuci d’Andorra

aulaconfuciuda_1200x514

El 9 de juny del 2016 ha tingut lloc l’acte de creació de l’Aula Confuci d’Andorra a la Universitat d’Andorra (UdA) amb la participació del rector de l’UdA i els directors de la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB), que han signat el conveni de col·laboració entre ambdues institucions. Després de la signatura han tingut lloc diverses activitats culturals per celebrar l’ocasió: un recital de poesia Tang amb música de guzheng (cítara xinesa), i tallers culturals de cal·ligrafia, pintura xinesa, horòscop xinès, balls folklòrics i kungfu, a més de la tradicional cerimònia del te.

L’Aula Confuci d’Andorra oferirà cursos de llengua xinesa, cultura i activitats culturals en centres d’ensenyament, organismes governamentals i agrupacions empresarials, entre d’altres. Dins de les seves competències dissenyarà i oferirà formació especialitzada en llengua i cultura xineses dirigida al sector turístic. També gestionarà la realització dels exàmens oficials de xinès HSK i YCT i la formació del professorat local de llengua xinesa. En l’actualitat ja està programat un curs intensiu de cultura xinesa el dia 7 de juliol de 2016 dins del programa Aula d’Estiu de l’UdA, la nova oferta de cursos d’estiu de la Universitat d’Andorra que també s’estrenarà aquest mes de juny.

L’Aula Confuci d’Andorra s’ha pogut crear gràcies a l’aprovació de Hanban (Oficina central de l’Institut Confuci) i compta amb el suport institucional del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior del Govern d’Andorra i de l’Oficina d’Afers Educatius de l’Ambaixada de la República Popular de Xina. Actualment existeixen més de 500 Instituts Confuci i 1000 Aules Confuci, distribuïts en 140 països. Amb la inauguració d’aquesta nova seu, Andorra figura d’ara endavant en el mapa dels països que acullen aquest projecte de col·laboració entre universitats xineses i locals.

Data d’actualització: 9 de juny de 2016