Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Tesi doctoral sobre el blanqueig de diners al dret penal andorrà

Tesi doctoral sobre el blanqueig de diners al dret penal andorrà

La Universitat d’Andorra (UdA) ha acollit aquest divendres 26 de gener de 2024 la lectura de la tesi doctoral titulada “El blanqueig al Dret Penal andorrà: l’impacte del GAFI”, defensada per Canòlic Mingorance Cairat i dirigida per Josep M. Tamarit Sumalla.

La tesi avalua la repercussió jurídica de les recomanacions del Grup d’Acció Financera Internacional (GAFI) des d’un punt de vista nacional, de la sobirania legislativa en matèria penal. A través de la valoració de quina incidència té la normativa supranacional, i en concret, les recomanacions del GAFI, tant en el legislador andorrà com en els tribunals andorrans, l’estudi permet identificar les mancances del sistema punitiu en matèria de blanqueig de capitals a Andorra en relació amb aquests estàndards internacionals, i avança, així, propostes de millora del sistema en base a les dades obtingudes. Si bé s’analitza només des del punt de vista andorrà, els resultats són extrapolables a altres països de característiques similars, a la vista de les avaluacions del GAFI que assenyalen situacions semblants en altres jurisdiccions.

El tribunal de tesi ha estat format per Carmen Navarro (Universitat d’Andorra), Geòrgia Garriga (Universitat Autònoma de Barcelona), Ramon Ragués (Universitat Pompeu Fabra), Rafael Rebollo (UAB) i Isidoro Blanco (Universitat d’Alacant). La tesi ha obtingut una qualificació d’excel·lent per unanimitat.

Amb aquesta ja són 21 les persones doctorades per la Universitat d’Andorra des que es va posar en marxa el programa de Doctorat el curs 2009-2010.

Data de publicació: 26 de gener de 2024