Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Tesi doctoral sobre la sostenibilitat de l’aigua a Andorra

Tesi doctoral sobre la sostenibilitat de l’aigua a Andorra

La sala d’actes de la Universitat d’Andorra ha acollit, aquest dimecres 15 de setembre de 2021, la lectura de la tesi doctoral titulada “La sostenibilitat de l’aigua a Andorra: efectes a llarg termini del canvi climàtic i socioeconòmic en el recurs hídric”, defensada per Cristina Pesado Pons i codirigida per Juan Ignacio López Moreno i Marc Pons Pons.

L’objectiu de la recerca de Pesado ha estat analitzar els recursos hídrics d’Andorra i la seva sostenibilitat futura mitjançant el model WEAP (“Water Evaluation And Planning” system), combinant escenaris climàtics i d’usos del sòl amb escenaris socioeconòmics (evolució de la població, del turisme, del consum i de la producció de neu artificial). D’aquesta manera, ha analitzat si l’impacte del canvi climàtic, en els seus diferents supòsits, pot comprometre la capacitat de satisfer la demanda d’aigua del país en un futur, per tal de poder dissenyar mesures d’adaptació i planificació sostenible de l’aigua.

El tribunal ha estat format per Betlem Sabrià (Universitat d’Andorra), Ariadna Gabarda (Universitat de les Illes Balears), Noemí Lana-Renault (Universidad de la Rioja), David Regüés (Instituto Pirenaico de Ecología – CSIC) i Anna Ribas (Universitat de Girona). Pesado és llicenciada en Geologia i màster de Ciència i Gestió Integral de l’Aigua per la Universitat de Barcelona.

Aquesta ha estat la catorzena defensa de tesi doctoral de la Universitat d’Andorra.

Data de publicació: 15 de setembre de 2021