Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA torna a col·laborar amb el Saló del Videojoc

L’UdA torna a col·laborar amb el Saló del Videojoc

La Universitat d’Andorra (UdA) col·labora un any més amb el Saló del Videojoc d’Andorra Telecom amb l’organització d’una formació sobre disseny i creació de videojocs dirigida a persones amb interès per aquest món i amb coneixements bàsics de programació. El seminari s’impartirà en format virtual, tindrà lloc aquest dijous i divendres 24 i 25 de febrer i, a diferència d’altres anys, en aquesta edició s’ha volgut que la formació abordi totes les etapes de desenvolupament d’un videojoc, des de la concepció de la idea fins a la creació d’un prototip.

El seminari, de 12 hores de durada, compta amb una trentena d’inscrits, entre estudiants del bàtxelor en Informàtica de l’UdA i del batxillerat professional en Sistemes i xarxes del Centre de Formació Professional. Un altre dels atractius de la formació és que els participants aprendran a crear un prototip amb el motor de joc Unreal Engine, propietat dels artífexs del popular videojoc Fortnite. La formació serà impartida pel professor de l’UdA Jan Sau, que ha treballat en la creació de videojocs com a dissenyador, i per Hernán Maximiliano González, programador a Creek Games.

Aquesta és la quarta edició del Saló del Videojoc en què la Universitat d’Andorra hi aporta el vessant més pedagògic i formatiu. L’objectiu del seminari és donar a conèixer entre els joves una branca de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació en la que conflueixen diferents disciplines com la tecnologia, l’art, el guió, els efectes visuals i fins i tot àmbits com la psicologia i el màrqueting. Durant la presentació del Saló del Videojoc, el rector de l’UdA, Miquel Nicolau, ha destacat que el sector dels videojocs està en ple creixement i ja supera en facturació el cinema i la música junts, de manera que “pot ser una sortida professional molt interessant per a molts joves del país, ja siguin homes o dones”. De fet, ha remarcat que hi ha una gran necessitat de professionals del sector de la informàtica, de manera que iniciatives com la del Saló del Videojoc poden ajudar a despertar més “vocacions tecnològiques”.

El Saló del Videojoc 2022, organitzat per Andorra Telecom, arriba enguany a la 12a edició i tindrà lloc entre el 4 i el 6 de març a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. L’esdeveniment retorna després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia de la Covid-19, i enguany hi guanyen més presència els e-Sports.

Data de publicació: 23 de febrer de 2022