Dues formacions a l’UdA amb motiu del Saló del Videojoc
La Universitat d’Andorra (UdA) va col·laborar un any més amb el Saló del Videojoc d’Andorra Telecom amb l’organització de dues formacions específiques que es van desenvolupar els dies 16 i 21 de febrer, respectivament. El seminari d’iniciació a la creació de videojocs, titulat “Disseny i creació de videojocs amb Construct 3”, estava destinat a alumnes de batxillerat professional i tenia quatre hores de durada. Es tractava d’un curs de presa de contacte en el que es va treballar amb l’eina de desenvolupament Construct 3 per fer una simulació de desenvolupament sense necessitat de coneixements previs. El segon seminari de disseny de videojocs, “Desenvolupament d’aplicacions de realitat augmentada amb Unity 3D”, en canvi, s’adreçava a estudiants del bàtxelor en Informàtica de l’UdA i tenia cinc hores de durada. En aquest cas, es tractava d’una formació sobre realitat augmentada, utilitzant el motor de joc Unity. S’hi va fer un petit prototip a través del qual els estudiants universitaris van descobrir les possibilitats que dona aquest programari per crear i desenvolupar aplicacions lúdiques de mòbil a través de la realitat virtual. Les formacions eren impartides per Jan Sau, professor de la Universitat d’Andorra, que ha treballat en la creació de videojocs com a dissenyador.
Aquesta és la cinquena edició del Saló del Videojoc en què la Universitat d’Andorra hi aporta el vessant pedagògic i formatiu. L’objectiu dels seminaris és fer conèixer entre els joves una branca de les tecnologies de la informació i la comunicació en què conflueixen diverses disciplines com la tecnologia, l’art, el guió, els efectes visuals i fins i tot àmbits com la psicologia i el màrqueting. Durant la presentació del Saló del Videojoc, el rector de l’UdA va destacar les virtuts dels videojocs i la ludificació, també en la metodologia docent. Més enllà dels estudis que en detallen els beneficis, l’aparició dels serious games ha fet que siguin aplicables a diferents àmbits com el sanitari o l’educatiu, i en especial en l’atenció a persones discapacitades. “Aquesta àrea està tenint una important empenta, doncs el videojoc s’ha convertit en un producte audiovisual amb un llenguatge molt entenedor per a persones de totes les edats, però especialment per a les joves generacions digitals”, va remarcar.
El Saló del Videojoc 2023, organitzat per Andorra Telecom, arriba a la tretzena edició i enguany tindrà lloc entre el 24 i el 26 de febrer al pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany. La programació de l’esdeveniment reprèn la plena normalitat després d’una dotzena edició marcada encara per la pandèmia de la Covid-19, amb una presència més destacada de les ulleres de realitat virtual. El Saló s’adreça a un públic familiar i té com a principal objectiu ser un punt de trobada dels aficionats als videojocs.
Data de publicació: 9 de febrer de 2023
Darrera actualització: 17 de març de 2023