Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  UdArt Foto obre les portes al públic

UdArt Foto obre les portes al públic

Coincidint amb l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2011-2012, aquest dilluns 17 d’octubre el cap de Govern, Antoni Martí, ha fet la visita inaugural de l’exposició UdArt Foto, dedicada a la fotografia, que ha obert les portes al públic.

Després de les anteriors mostres UdArt dedicades respectivament a l’escultura i a la poesia, la Universitat d’Andorra (UdA) presenta a UdArt Foto una acurada selecció de l’obra de cinquanta-tres fotògrafs. Participen a l’exposició noms provinents tant d’Andorra com de l’Alt Urgell i la Cerdanya: Pep Aguareles, Ona Alay, Pere Albadalejo, Montserrat Altimiras, Ramon Berga, Ivan Blanco, Joan Burgués, Lluís Calsina, Raimon Cartró, Laia Casino, Josep Claverol, Eduard Comellas, Isidre Escorihuela, Carles Esteve, Albert Galindo, Fernando Galindo, Jorgen Gamst, Mercè Garcia, Teresa Garcia, Manel Gibert, Llorenç Giol, Joan Gispert, Susanna Herrador, Emili Jiménez, Tony Lara, Ricard Lobo, M. Carme López, Toni Lora, Eduardo Losilla, Bernat Manresa, Joan Mateu, Nour-dine Mimoun, Fiona Morrison, Alexandra Palma, Jordi Pantebre, Jordi Pasques, Dorte Passer, Miquel Planella, Joan Pol, Rafel Ramírez, Carme Ramon, Jaume Riba, Santi Roura, Marc Rovira, Francesc Rucarols, Josep Sansegundo, Toni Sasplugas, Gustavo Subilibia, Josep M. Ubach, Sara Valls, Pepo Vàzquez, Josep Anton Viladot i Ramon Villeró.

La mostra compta amb la col·laboració d’Àgora Cultural i la Societat Andorrana de Ciències, que van publicar bona part de les imatges a la revista Àgora, i figura entre els actes de la capitalitat de la cultura catalana 2011. Al mateix temps, s’ha convocat un concurs fotogràfic, obert a tothom, a través del butlletí de la Universitat d’Andorra.

UdArt Poesia, a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell

Un cop finalitzada la seva programació a l’UdA, i després d’haver estat parcialment exposada a la sala del Prat Gran d’Escaldes-Engordany, la mostra UdArt Poesia (2010-2011) ha esdevingut itinerant. Es va instal·lar el passat mes d’agost a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent, i actualment l’acull l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu d’Urgell, fins al 29 de febrer de 2012.

L’exposició, que fa un recorregut per l’obra de 41 poetes contemporanis d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya, es va inaugurar el passat 7 d’octubre a les instal·lacions de l’arxiu alturgellenc. També s’utilitzarà com recurs educatiu, ja que s’han programat visites pedagògiques de tots els centres educatius de la comarca.

Es preveu que posteriorment UdArt Poesia es pugui visitar a la Universitat de Perpinyà, i més endavant a Puigcerdà.

Data de publicació: 17 d’octubre del 2011.