Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  UdArt Poesia reuneix 41 poetes d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya

UdArt Poesia reuneix 41 poetes d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya

Ja es pot visitar a la Universitat d’Andorra (UdA) la mostra ‘UdArt Poesia’, un original cicle de dues exposicions que s’allargaran durant el curs 2010-2011 amb el repte d’apropar als estudiants, i al públic en general, una forma d’expressió literària sovint poc visible. La primera exposició, que estarà instal·lada fins el 14 de gener de l’any vinent, pretén contribuir a fer conèixer els poetes del Principat d’Andorra, mentre que la segona, del 3 de febrer al 24 de juny de 2011, estarà dedicada a poetes vinculats a l’Alt Urgell i la Cerdanya. En total, ‘UdArt Poesia’ compta amb la participació de 41 autors contemporanis, de Jordi Pere Cerdà a Àlvar Valls, passant per Teresa Colom, Josep E. Dallerès o Manel Gibert, entre tants altres. Les parets de la universitat serveixen d’inhabitual suport a uns plafons on cada autor està representat amb una selecció de la seva obra.

Com a activitats participatives, s’ha habilitat un espai per a la lliure expressió poètica i es farà una lectura de poemes el Dia mundial de la poesia (21 de març), que estarà dedicada als ‘Haikús d’Arinsal’ i a les ‘Estances de Lòria’ d’Agustí Bartra (1908-1982). A la Biblioteca Comunal Universitària de Sant Julià de Lòria s’han previst, a més, diverses activitats al voltant dels llibres que segueixen el calendari de la mostra.

La iniciativa compta amb la col·laboració d’Àgora Cultural, plataforma integrada per dinou entitats culturals d’Andorra que el juny del 2009 (quan la Societat Andorrana de Ciències n’assumia el secretariat de torn) va recollir per a la seva revista el material que ara ha servit de base per a les exposicions. També s’emmarca dins els actes de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Engordany 2011.

El projecte ‘UdArt’ pretén aproximar les belles arts a la comunitat universitària, tot consolidant la Universitat d’Andorra com una institució dinamitzadora dins la societat, més enllà de l’activitat estrictament acadèmica. Aquesta és la segona mostra que s’organitza. La primera edició, l’any 2009, va estar dedicada a l’escultura.

Programa

Data de publicació: 16 de setembre del 2010.