Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Una estudiant de bàtxelor guanya el Concurs d’enigmes #UdA25

Una estudiant de bàtxelor guanya el Concurs d’enigmes #UdA25


La Sala d’actes del Centre Cultural La Llacuna, a Andorra la Vella, va acollir el 4 de juny l’acte de clausura del
Concurs d’enigmes #UdA25, durant el qual es va fer el lliurament del premi a la guanyadora de la competició. Neus Palou, estudiant de bàtxelor en Administració d’empreses, va resoldre correctament tots els enigmes plantejats setmanalment per la Universitat d’Andorra (UdA).

Una xerrada titulada “Publimagmàtica!”, a càrrec de Carlos Moreno i Florenci Pla, va posar el punt i final a 25 setmanes d’enigmes, buscant la complicitat del públic en una sessió de lògica i raonament en què es van alternar la màgia i la publicitat matemàtiques.

En el marc de la commemoració dels 25 anys d’ensenyament superior a Andorra, la Universitat d’Andorra, amb la col·laboració de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA), va organitzar el concurs amb la finalitat de promoure l’interès per la ciència. Hi havia en joc una tauleta digital d’última generació. Del 18 de novembre del 2013 al 30 de maig del 2014, els enunciats es van anar fent públics al programa Bon dia, que hi ha algú? de RNA i a la pàgina de la Universitat d’Andorra al Facebook. A l’e-com.UdA, el butlletí de la Universitat d’Andorra, també es van anar recopilant cada mes les solucions. La iniciativa, oberta a tothom, va atraure 34 participants. Es van rebre un total de 247 respostes als diferents enigmes, 221 de les quals eren correctes (89,5%).

Data de publicació: 4 de juny del 2014.