Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt

Erasmus+

  /    /  Erasmus+

Reptes per a la democràcia i la vida social als petits Estats europeus

El projecte “Reptes per a la democràcia i la vida social als petits Estats europeus” (C2ESS) forma part d’Erasmus+, el programa de la Unió Europea de suport a l’educació, formació, joventut i esports a Europa. En concret, s’emmarca dins de les accions clau KA2 (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices) i KA204 (Strategic Partnerships for adult education).

El projecte consisteix en intercanviar experiències i resultats d’investigació sobre temes d’actualitat que afecten els petits països europeus (immigració i refugiats, residència i accés a la nacionalitat, integració a Europa, seguretat i defensa, relacions internacionals, resolució de conflictes, desenvolupament econòmic, cooperació regional, polítiques socials, reptes per a la democràcia o la participació ciutadana, entre d’altres).

Objectius del projecte:

  • Intercanviar informació i experiències entre els petits estats europeus
  • Comparar la situació de cada país pel que fa als reptes actuals
  • Desenvolupar materials didàctics per a l’educació d’adults formal i informal
  • Promoure la consciència de les condicions específiques i les necessitats dels petits estats.

Els resultats del projecte es posaran a disposició del públic en forma de materials educatius d’alta qualitat per a l’educació d’adults, vista la manca que hi ha d’aquest tipus de material sobre la realitat dels petits estats europeus. La voluntat final és poder incloure el tema dels petits estats en l’oferta de cursos d’educació per a adults dels països involucrats.

Socis del projecte:

  • El cap de files és el Liechtenstein-Institut
  • Hi participen els estats següents: Andorra, Estònia, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Montenegro, San Marino i Xipre, tots ells països amb menys d’1,5 milions d’habitants.

Durada:

Setembre del 2018 – Agost del 2021

El projecte, finançat per la UE, està dotat amb prop de 380.000 euros.

 

Balanç del projecte