Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Aula Lliure   /  Valoració probatòria i motivació

Valoració probatòria i motivació

Presentació i objectius

Aquest curs d’actualització té per objecte l’examen, estudi i aprofundiment de dos elements necessaris per a conèixer i participar en la impartició de justícia en els diferents ordres jurisdiccionals.

S’examinarà com s’ha de procedir a la valoració del material probatori que es troba en els procediments judicials. Des d’aquesta òptica, esdevé molt rellevant  valorar els criteris per a l’extracció de conclusions dels diferents mitjans probatoris practicats, amb especial atenció al concepte jurídic de la sana crítica.

S’abordarà, des del punt de vista de la jurisprudència del TEDH i del Tribunal Constitucional, quines són les exigències que les resolucions judicials han de reunir des de l’exigència de motivació per a poder complir amb el dret a la jurisdicció de l’article 10 C.A.

Aquest programa representa l’obertura als professionals interessats en la matèria d’una assignatura oferta dins del marc del màster en Dret de la Universitat d’Andorra com a assignatura.

Forma part del programa de formació en l’àmbit judicial impulsat per la Universitat d’Andorra i el Consell Superior de la Justícia d’Andorra per tal de crear noves vocacions vers la carrera judicial (magistrats/des, batlles i fiscals) i la carrera de secretari/a judicial, així com desenvolupar les competències per a l’exercici d’aquestes professions.

A qui va adreçat?

Aquest curs va dirigit a professionals del país que estiguin interessats en conèixer com s’ha de valorar el material probatori i les exigències de motivació que han de reunir les resolucions judicials, i actualitzar-se en aquest àmbit concret.

Metodologia

La metodologia d’aquest programa és presencial.

Les classes lectives combinen l’exposició oral per part del docent amb la resolució de situacions reals, i requereixen una dedicació addicional per part de l’estudiant amb les lectures encomanades, l’elaboració de treballs i la preparació prèvia de les classes que el professorat estableixi.

Durada i calendari

El curs té una càrrega lectiva de 3 crèdits europeus (CE) i es preveu que s’ofereixi el primer semestre (de setembre a gener) que comenci en any parell. Les classes lectives es faran a la seu del Consell Superior de la Justícia d’Andorra alguns dimarts entre les 15.00 i les 19.00 hores.

Professorat

  • Joan Manel Abril: doctor en Dret, catedràtic de Dret civil a la UAB, magistrat del Tribunal Constitucional.

Programa

Es pot consultar el contingut del curs al pla docent de l’assignatura del màster en Dret del qual prové aquest programa: Pla docent

Titulació

Les persones que superin el procés d’avaluació obtindran un diploma d’aprofitament en Valoració probatòria i motivació, expedit per la Universitat d’Andorra.

Preinscripció i matrícula

El preu de matrícula d’aquest curs és de 67,58 euros per crèdit.
El període de preinscripció s’obre de març a la primera setmana de setembre.
El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 5 estudiants matriculats.

Formulari de preinscripció

Per a més informació

Plaça de la Germandat, 7
AD600 Sant Julià de Lòria.
Principat d’Andorra
Tel. +376 743 000
A/e. euniversitaria@uda.ad

   Modalitat:

presencial

   Càrrega lectiva:

3 crèdits europeus

   Durada:

De setembre (anys parells) a gener

   Idiomes:

català

Organitzen:

logofonstransparent