Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Balanç positiu del primer any del postgrau en Dinamització de projectes socioesportius per a gent gran

Balanç positiu del primer any del postgrau en Dinamització de projectes socioesportius per a gent gran

Un total de 26 persones s’han inscrit al primer curs del postgrau en Dinamització de projectes socioesportius per a gent gran que imparteix la Universitat d’Andorra (UdA), i que té per objectiu formar persones capaces de dissenyar projectes socioeducatius i esportius per millorar el benestar i l’autonomia de la gent gran.

Els responsables de la formació han fet un balanç molt positiu de la seva posada en marxa, gràcies a les bones valoracions que s’han obtingut tant dels estudiants com del professorat, i al fet que hagi permès consolidar un grup molt cohesionat, motivat i participatiu. El postgrau compta amb dos perfils d’estudiants diferenciats i que es complementen entre si: d’una banda, professionals de l’àmbit del treball social i, de l’altra, preparadors físics; i tots ells valoren positivament la gran aplicació pràctica que tenen els coneixements que van adquirint.

Durant aquest primer curs s’han impartit tres mòduls en què els estudiants han adquirit coneixements sobre les eines que ha de tenir un dinamitzador, la gestió i el benestar emocional, i els aspectes nutricionals enfocats a la gent gran.

El postgrau compta amb el suport econòmic de Solidaritat Olímpica a través del Comitè Olímpic Andorrà (COA) que ha ofert a les 26 persones la possibilitat de realitzar aquesta formació a un preu molt reduït. També ha comptat amb el suport dels set comuns d’Andorra i del Govern.

El president del COA, Jaume Martí, acompanyat del director del COA el Sr. Jordi Orteu, durant la visita que recentment han fet als participants del curs, han mostrat la seva satisfacció pel fet d’haver contribuït a tirar endavant aquesta formació, que promou “l’esport i els hàbits saludables en un col·lectiu que cada cop pren més rellevància en la nostra societat, com és el de la gent gran”.

El programa té una càrrega lectiva de 30 crèdits europeus, que es cursen combinant sessions presencials amb treball individual, i ha estat dissenyat conjuntament entre l’UdA i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Durant el segon curs acadèmic, que s’iniciarà al setembre, s’impartirà un mòdul sobre l’activitat física de les persones grans, un altre sobre aspectes cognitius, i un darrer mòdul en què els estudiants hauran d’elaborar el treball de final de postgrau.

Data de publicació: 18 de juny de 2023