Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Iniciatives Covid   /  El curs 2021-22 s’inicia amb el cribratge de tota la comunitat universitària

El curs 2021-22 s’inicia amb el cribratge de tota la comunitat universitària

La Universitat d’Andorra (UdA) inicia el curs 2021-2022 aquest dijous 9 de setembre, data en què tenen lloc les sessions de benvinguda als estudiants de formacions presencials de primer curs i en què comencen les classes lectives dels estudiants de segon i tercer curs.

L’arrencada del nou any acadèmic està marcada pel cribratge voluntari i gratuït que es duu a terme a tots els centres educatius, i que en el cas de l’UdA s’ha iniciat l’1 de setembre posant a disposició del personal que es reincorporava als seus llocs de treball kits d’autotest de detecció de la Covid-19 per garantir que l’inici de l’activitat lectiva es pogués fer amb la màxima normalitat. D’altra banda, aquest 9 de setembre s’ofereix als estudiants i al personal docent col·laborador la possibilitat de realitzar un test ràpid d’antígens a l’stoblab mòbil de Sant Julià de Lòria, situat a la plaça Laurèdia, o bé a l’stoblab de l’antiga plaça de braus d’Andorra la Vella.

Les classes presencials del nou curs es desenvolupen amb les màximes garanties de seguretat i d’acord amb la normativa sanitària vigent en cada moment. Així, es manté l’ús obligatori de la mascareta a tots els espais interiors, les distàncies de seguretat, la ventilació freqüent dels espais i les recomanacions individuals de rentar-se sovint les mans i de controlar els símptomes. En el cas que hi hagi alguna aula en què no es pugui garantir la distància mínima d’1,5 metres entre estudiants, aquests es consideren unitat de convivència.

Per evitar aglomeracions, l’edifici principal de l’UdA compta amb uns circuits de circulació marcats d’entrades i sortides i d’ús d’escales i passadissos. També s’ha regulat l’aforament dels ascensors i altres espais comuns.

Tot i que l’objectiu és mantenir la presencialitat al màxim, l’UdA compta amb una plataforma pròpia d’aules de videoconferència que permet oferir sessions virtuals amb les màximes garanties, i el personal docent està preparat per canviar els processos metodològics i avaluatius en cas que fos necessari.

Acollida als nous estudiants presencials

Les sessions de benvinguda per als nous estudiants s’han dut a terme al llarg d’aquest dijous al matí a l’edifici de la Universitat d’Andorra i també als auditoris Rocafort i Claror del Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria. L’acollida ha anat a càrrec del rector de l’UdA, Miquel Nicolau, de la responsable de Qualitat, Rosa Mariño, i de les coordinadores de les diferents àrees d’estudis. A més, els responsables del Servei d’Informàtica i del Servei de Biblioteca els han fet una presentació de tots els recursos que els estudiants tenen a la seva disposició.

Més informació: uda.ad/coronavirus

Data de publicació: 31 d’agost de 2021
Darrera actualització: 9 de setembre de 2021