Image Alt

Informació sobre la COVID-19

  /  Informació sobre la COVID-19

Per tal d’evitar la propagació de la malaltia Covid-19 i d’acord amb les mesures preses pel Govern d’Andorra, el 2 de març del 2020 la Universitat d’Andorra va començar a prendre les primeres mesures de prevenció i a fer el seguiment de l’evolució de la situació. El 13 de març del 2020 es va acordar suspendre totes les classes presencials fins a nou avís i es van implementar un seguit de mesures per garantir la continuïtat dels programes en modalitat virtual i per pal·liar els efectes de la crisi sanitària. El retorn a l’activitat presencial es va produir el dia 2 de juny de 2020.

Al llarg del confinament, la institució també ha ofert eines per tal que la població pugui passar aquest període de la millor manera possible, i ha donat suport, en la mesura de les seves possibilitats, a les necessitats de la població arran de la crisi sanitària.

En aquesta pàgina, la comunitat universitària pot consultar tota la documentació de l’UdA relacionada amb la crisi sanitària del coronavirus, des de la informació sobre el funcionament de les classes virtuals, seguiment i avaluacions, fins a les iniciatives i activitats durant el període de confinament.

Documentació d’interès

Iniciatives per pal·liar els efectes de la Covid-19

Posada en marxa de sales de videoconferència

A partir del dilluns 16 de març del 2020, la Universitat d’Andorra ha posat en marxa un sistema de sales de videoconferència per poder reproduir al màxim el funcionament de les classes presencials en format virtual.

Suport tecnològic al personal i estudiants

Per tal de garantir el teletreball del personal de la Universitat d’Andorra i el seguiment de les formacions en línia per part de tothom, s’ha posat a disposició tant del personal com dels estudiants equips informàtics i suport tecnològic.

Pràctiques formatives en format teletreball

Per poder facilitar al màxim la continuïtat de l’activitat lectiva en les formacions reglades, algunes estades formatives programades durant aquest semestre, ja sigui de bàtxelors, DPA o màster, s’estan desenvolupant a través de teletreball.

Tutories i sessions informatives en línia per a futurs estudiants

Tenint en compte que la crisi sanitària ha esclatat just a l’inici del període de preinscripcions per al proper curs, s’ha flexibilitzat el procés de matrícula i s’han posat en marxa tutories i sessions informatives en format virtual per atendre les necessitats dels futurs estudiants.

Mesures econòmiques

La Universitat d’Andorra ha pres diverses mesures de caire econòmic per pal·liar els efectes de la crisi sanitària entre els estudiants, el personal i els proveïdors, com ara l’ajornament d’algunes matrícules, la devolució de quotes de serveis no utilitzats o la reducció dels terminis dels pagaments a proveïdors. Així mateix, l’UdA ha fet una donació als comptes que el Govern ha habilitat per la situació creada per la Covid-19, s’han fomentat entre la comunitat universitària les contribucions a través de l’enviament d’SMS, i s’ha dut a terme una revisió del pressupost del 2020 per optimitzar al màxim la despesa.

 

Iniciatives de suport a la població

Suport al servei sanitari per part de l’Escola d’Infermeria

El personal docent de l’Escola d’Infermeria de l’UdA està treballant amb els serveis sanitaris d’Andorra i de la Seu d’Urgell per ajudar des del vessant assistencial a fer front a la pandèmia. Igualment, els estudiants de segon i tercer curs del bàtxelor en Infermeria estan col·laborant amb el sistema sanitari, ja sigui com a voluntaris o treballant com a auxiliars d’infermeria.

Producció de materials de protecció

Els Serveis Informàtics de l’UdA, mitjançant la impressora 3D que disposa la Universitat, estan col·laborant amb la comunitat Andorra Makers en la producció de peces 3D de protecció individual per a sanitaris i persones de risc, com obre-portes, suports de viseres i subjeccions de mascaretes salva-orelles. La distribució del material va a càrrec d’Andorra Makers i la Creu Roja Andorrana.

Concurs d’enigmes

Amb l’objectiu d’intentar fer passar el confinament a la població de la millor manera possible, la Universitat d’Andorra va posar en marxa un concurs de resolució d’enigmes científics a través de la xarxa social Facebook ideats pel professor Florenci Pla. Es van plantejar un total de 20 enigmes dos cops per setmana entre els mesos de març i maig i la persona que més en va encertar va ser premiada amb un obsequi de l’UdA.

Iniciatives durant el confinament

Missatge del rector adreçat als estudiants (3 d’abril)

Darrera actualització: 13 de juliol de 2020