Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  La 3a edició del Concurs ODS busca idees per la salut i el benestar

La 3a edició del Concurs ODS busca idees per la salut i el benestar

La Universitat d’Andorra ha posat en marxa la tercera edició del Concurs ODS, que enguany s’ha volgut dedicar a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3, centrat en la promoció d’una vida sana i el benestar de totes les persones de totes les edats. Així, l’edició 2024 d’aquest concurs intern porta per títol “Què podem fer a l’UdA per la salut i el benestar (ODS 3)”, i premiarà les millors accions aplicables a la institució a favor de la salut i el benestar. Es tracta d’un àmbit prioritari per a l’UdA, i més tenint en compte la imminent posada en marxa d’un màster en Salut, que formarà professionals en l’àmbit de la promoció de la salut i en infermeria de pràctica avançada en salut mental o en cronicitat.

L’objectiu d’aquesta nova edició del concurs és fer aflorar accions que puguin contribuir a la salut i el benestar de la comunitat universitària i, per extensió, de la societat andorrana. A títol d’exemple, es poden presentar idees i projectes relacionats amb la salut mental, el benestar emocional, l’envelliment i la cronicitat, el foment d’hàbits saludables, la prevenció d’addicions, o la salut sexual i reproductiva, entre d’altres.

El concurs s’adreça tant als estudiants de formació reglada com al personal fix, eventual i col·laborador i els col·lectius UdA Alumni i UdA Activa, que competiran en dues convocatòries separades. La participació pot ser individual o per equips de tres persones, i per prendre-hi part cal inscriure’s abans del 8 de març del 2024 i presentar el projecte abans del 19 d’abril del 2024 seguint les indicacions que es detallen a les bases del concurs.

El jurat, format per representants dels col·lectius de la Universitat i un membre extern, farà pública la seva resolució el 7 de maig del 2024. Les propostes s’avaluaran tenint en compte la qualitat tècnica, l’originalitat, la viabilitat, l’impacte i l’adequació a les bases. El primer classificat de cada convocatòria serà premiat amb un equipament informàtic valorat en aproximadament 600 euros per a cada membre del grup.

Dues convocatòries

  • Convocatòria 1: dirigida a estudiants de formació reglada matriculats a l’UdA el curs 2023-2024.
  • Convocatòria 2: oberta a la resta de la comunitat universitària, dirigida al personal fix, eventual i col·laborador de l’UdA, i als col·lectius UdA Alumni i UdA Activa.

Dates clau

  • 8 de març del 2024: últim dia per inscriure’s al concurs.
  • 19 d’abril del 2024: últim dia per presentar-se al concurs.
  • 7 de maig del 2024: resolució del jurat i lliurament dels premis.

Arran de les dues primeres edicions del concurs, dedicades a l’ODS 13 (acció climàtica), l’UdA ha posat en marxa diversos projectes presentats pels concursants, com ara un recull de mesures d’estalvi energètic i altres consells dirigits a la comunitat universitària o la instal·lació d’un sistema de reg automàtic en un hort conreat per estudiants. També s’han repartit ampolles d’aigua reutilitzables entre els estudiants de formació reglada i el personal fix i eventual, s’han reduït les impressions del material publicitari, i s’han adquirit plantes per a ampliar els espais verds de la Universitat, entre d’altres.

Data de publicació: 9 de gener de 2024