Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Les novetats editorials de la Universitat d’Andorra, a la Fira del Llibre de València

Les novetats editorials de la Universitat d’Andorra, a la Fira del Llibre de València

Llibres "L'entorn comunicatiu d'Andorra" d'Univers Bertrana (coord.) i... Foto: Moles Disseny.

La Universitat d’Andorra (UdA) ha participat enguany a la Fira del Llibre de València, que ha tingut lloc durant dotze dies, del 20 d’abril a l’1 de maig, als jardins de Vivers de la capital valenciana. La 51a edició del certamen, l’esdeveniment més important per a les lletres al territori, ha esdevingut així una oportunitat per difondre la producció editorial de la universitat pública andorrana, que compta enguany amb dues novetats dins de la col·lecció “Campus”: Patrimoni cultural d’Andorra, de Cristina Yáñez, i L’entorn comunicatiu d’Andorra, d’Univers Bertrana (coordinador), Josep M. Altarriba, Antoni Caus i Ricard Poy. Els llibres de l’UdA han ocupat bona part de l’estand compartit amb altres editorials universitàries de la Xarxa Vives. Es trobava ubicat al costat de la caseta d’informació de la fira, el lloc de més afluència.

A Andorra, d’altra banda, els autors editats per la Universitat van participar a la signatura de llibres programada en el marc de la fira de Sant Jordi, que es va celebrar el passat 23 d’abril a Sant Julià de Lòria. Entre les 11 h i les 13.30 h, Univers Bertrana i Cristina Yáñez van compartir espai a la plaça Laurèdia amb altres autors convidats pel Comú, com ara Sergi Mas, Pere Moles o Benet Pantebre. Al mateix temps, la Biblioteca Comunal Universitària va vendre llibres de segona mà a benefici de Càritas.

El volum L’entorn comunicatiu d’Andorra posa a l’abast del públic els coneixements essencials sobre l’entorn comunicatiu del Principat d’Andorra, fent un èmfasi especial en les línies principals de la història i l’estructura dels mitjans de comunicació de masses al país pirinenc, però sense descuidar l’ús distintiu de la llengua catalana ni els contextos jurídics i polítics que han determinat la seva configuració actual. Des d’aquesta perspectiva, s’hi poden identificar els canvis del marc polític i legal, social i cultural, que han envoltat l’evolució pròpia del sistema de comunicació andorrà.

El contingut del llibre Patrimoni cultural d’Andorra, de la seva banda, vol proporcionar a l’estudiant, o a qualsevol que vulgui conèixer el patrimoni d’Andorra, una idea clara i completa de la gestió, conservació i difusió del patrimoni cultural andorrà, així com instruments formatius que permetin entendre’n les claus interpretatives. Pretén ser una porta que convidi el lector a explorar les meravelles que atresora el patrimoni d’Andorra, alhora que ofereix les eines necessàries per a una gestió adequada de la seva posada en valor, garantint una bona intervenció i una correcta interpretació.

Data d’actualització: 29 d’abril de 2016