Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  ‘Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus’, novetat editorial de la Universitat d’Andorra

‘Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus’, novetat editorial de la Universitat d’Andorra

Llibres_Llengua1200514

La Universitat d’Andorra (UdA) ha publicat el tercer títol de la col·lecció “Campus” de manuals de divulgació, el projecte editorial amb el qual vol facilitar al conjunt de la societat l’accés a bona part dels continguts acadèmics que s’imparteixen a les seves aules. Es tracta de Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus, obra col·lectiva de Carolina Bastida, Univers Bertrana, Ramon Sistac i Albert Villaró.

El volum traça un recorregut per un dels elements més rics del patrimoni cultural d’Andorra i dels Pirineus: la llengua i la literatura. Mitjançant l’anàlisi de quatre aspectes clau —la dialectologia, els textos literaris, la sociolingüística i el món editorial i dels mitjans de comunicació—, mostra aquesta riquesa a partir dels eixos de temps i espai. Els quatre capítols descriuen l’evolució històrica del català als Pirineus, la transició d’una societat monolingüe a un plurilingüisme rotund, el naixement i el desenvolupament d’un sistema literari pirinenc i la indústria editorial que l’ha acompanyat.

El llibre es pot adquirir a les llibreries, igual que els dos primers títols de la col·lecció: Patrimoni cultural d’Andorra, de Cristina Yáñez, i L’entorn comunicatiu d’Andorra, d’Univers Bertrana (coordinador). Properament, se’n permetrà l’accés en format electrònic.

Notícies relacionades

Data de publicació: 24 de maig de 2016
Actualitzat el 17 de març de 2017