Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Aula Lliure   /  Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus

Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus

Descripció

El curs d’actualització en Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus fa un recorregut per les diverses etapes d’evolució de la literatura a Andorra i als Pirineus. A través dels textos treballats s’analitzen tant l’evolució com les característiques del català en l’entorn pirinenc. Finalment, s’analitza la situació actual del català a Andorra des d’una perspectiva sociolingüística.

A qui va dirigit

El curs va dirigit a professionals polivalents de l’àrea de l’educació, la comunicació, la història, la llengua catalana i d’altres especialitats que treballen en l’àmbit de la docència o la llengua catalana, i a aquelles persones que tinguin interès a formar-se en aquest àmbit.

Metodologia

Aquest curs s’imparteix en modalitat virtual, a través del Campus virtual de la Universitat d’Andorra, que permet accedir a la formació a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. L’estudiant virtual és responsable del seu propi procés d’aprenentatge, i el Campus virtual de la Universitat d’Andorra posa al seu abast una sèrie d’eines per a facilitar-li aquest procés: orientació i seguiment per part del professorat, comunicació amb els companys i companyes, accés als materials didàctics, informació sobre la documentació complementària, etc.

La metodologia d’aprenentatge virtual requereix un elevat nivell d’organització i planificació de l’estudi per part de l’estudiant, que ha de mantenir un paper molt actiu per poder treure profit de la formació i de l’acompanyament que li ofereix el professorat, així com del material, que pot trobar-se en fonts i formats diversos. Aquesta metodologia utilitza canals de comunicació asíncrona, per escrit i en català amb els companys/es i el professorat, i requereix la capacitat de cerca i interpretació crítica de documentació especialitzada en la matèria per part de l’estudiant.

El curs inclou activitats d’avaluació continuada i un examen final presencial que es fa a la Universitat d’Andorra.

Professorat

Bastida Serra, Carolina (Titulació: Doctora per l’UdA; Llicenciada en filologia hispànica; Àrea de coneixement: Lingüística; Grup de recerca: Grup de recerca en llengües).

Programa

Es pot consultar el contingut del curs al pla docent de l’assignatura del bàtxelor en Llengua catalana del qual prové aquest programa.

Durada i calendari

El curs té una càrrega de 6 crèdits europeus (CE) (cada CE representa una dedicació aproximada de 30 hores per part de l’estudiant) i es preveu que s’ofereixi el primer semestre de cada curs acadèmic (de setembre a gener).

Procés d’avaluació́

Per poder superar l’avaluació cal fer un examen final presencial, a la Universitat d’Andorra.

Titulació

Les persones que hagin superat el procés d’avaluació previst al programa obtindran un Diploma d’aprofitament en Llengua i literatura a Andorra i als Pirineus expedit per la Universitat d’Andorra.

Preinscripció i matrícula

El preu de matrícula d’aquest curs és de 44,82 euros per crèdit.

El període de preinscripció s’obre de març a la primera setmana de setembre.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 5 estudiants matriculats.

Formulari de preinscripció

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
ev@uda.ad

   Modalitat:

virtual

   Càrrega lectiva:

6 crèdits europeus

   Idiomes:

català

   Durada:

de setembre a gener