Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA convoca la segona edició del concurs d’idees pel clima

L’UdA convoca la segona edició del concurs d’idees pel clima

La Universitat d’Andorra ha posat en marxa la segona edició del concurs intern Què podem fer a l’UdA pel clima?, per premiar les millors accions aplicables a la institució que contribueixin a la lluita contra el canvi climàtic i que permetin adaptar-se als seus efectes. La iniciativa vol contribuir a l’assoliment l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, que se centra a combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes, tenint en compte que es tracta del repte ambiental més important al qual ha de fer front la humanitat al segle XXI.

El concurs s’adreça tant als estudiants de formació reglada com al personal fix, eventual i col·laborador i els col·lectius UdA Alumni i UdA Activa, que competiran en dues convocatòries separades. Les propostes poden ser de caire educatiu o de sensibilització, orientades a l’eficiència energètica, a la reducció d’emissions o a la gestió de residus, o sobre mobilitat i alimentació sostenibles, entre d’altres.

La participació pot ser individual o per equips de tres persones, i per prendre-hi part cal inscriure’s abans del 25 de març del 2023 i presentar el projecte abans del 19 de maig del 2023 seguint les indicacions que es detallen a les bases del concurs.

El jurat, format per quatre membres representants dels col·lectius de la universitat i un membre extern, farà pública la seva resolució el 7 de juny del 2023. Les propostes s’avaluaran tenint en compte la qualitat tècnica, l’originalitat, la viabilitat, l’impacte i l’adequació a les bases. També es valorarà que no siguin coincidents amb alguna de les propostes ja presentades en l’edició anterior. El primer classificat de cada convocatòria serà premiat amb un equipament informàtic valorat en 600 euros per a cada membre del grup.

Dues convocatòries

  • Convocatòria 1: dirigida a estudiants de formació reglada matriculats a l’UdA el curs 2022-2023.
  • Convocatòria 2: oberta a la resta de la comunitat universitària, dirigida al personal fix, eventual i col·laborador de l’UdA, i als col·lectius UdA Alumni i UdA Activa.

Dates clau

  • 25 de març del 2023: últim dia per inscriure’s al concurs.
  • 19 de maig del 2023: últim dia per presentar-se al concurs.
  • 7 de juny del 2023: resolució del jurat i lliurament dels premis.

 

Arran de la primera edició del concurs, que es va dur a terme durant el segon semestre del curs 2021-2022, l’UdA ha elaborat un recull de mesures d’estalvi energètic i altres consells dirigits a la comunitat universitària, i s’han repartit ampolles d’aigua reutilitzables entre els estudiants de formació reglada i el personal fix i eventual.

Data de publicació: 9 de gener de 2023