Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA inaugura el curs acadèmic del 35è aniversari

L’UdA inaugura el curs acadèmic del 35è aniversari

La Universitat d’Andorra (UdA) va inaugurar aquest 3 d’octubre el curs acadèmic 2023-2024, el del 35è aniversari de l’ensenyament superior al país, amb un acte celebrat a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella i presidit pel cap de Govern, Xavier Espot, juntament amb el rector de la Universitat, Miquel Nicolau. La lliçó inaugural va anar a càrrec de la doctora en Informàtica Ana Freire, experta en intel·ligència artificial, recuperació d’informació i anàlisi de mitjans socials. Sota el títol «El costat bo de la Intel·ligència Artificial», Freire va abordar l’ús de l’analítica de dades i la intel·ligència artificial per caracteritzar trastorns de salut mental a les xarxes socials.

Durant la cerimònia, el rector va destacar el nombre d’estudiants de formació reglada matriculats enguany a l’UdA, que consolida el creixement dels darrers anys. En concret, el curs s’ha iniciat amb 675 estudiants, una xifra molt similar a la del curs passat, en què se’n van comptabilitzar 674. A més, Nicolau va valorar positivament la creació d’un nou títol d’estat, el màster en Salut, que s’ha de posar en marxa el setembre del curs vinent i que suposarà que totes les carreres de l’UdA ja puguin culminar-se amb un màster. El cap de Govern, de la seva banda, es va referir a l’ampliació futura del campus de l’UdA, amb un nou edifici i una residència universitària, i va defensar les bondats de l’acord d’associació amb la Unió Europea que s’està negociant.

La novetat del curs acadèmic 2023-2024 és el nou màster en Analítica de dades, que s’ha posat en marxa per formar persones que puguin dedicar-se a una de les professions emergents més importants del moment. A més, els plans d’estudis dels bàtxelors en Administració d’empreses i d’Infermeria s’han adaptat al nou model educatiu de l’UdA basat en competències, i el pla d’estudis del bàtxelor en Dret incorpora més crèdits amb contingut andorrà.

L’acte inaugural va finalitzar amb la graduació de les 108 persones titulades que van completar els seus estudis de DPA, bàtxelor, màster o doctorat durant el curs 2022-2023, que corresponen a la 33a promoció de la Universitat d’Andorra, la més nombrosa fins ara. Els titulats van rebre el títol d’estat de mans del ministre de Relacions institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, que estava acompanyat de la ministra de Salut, Helena Mas, i el rector de la Universitat d’Andorra.

Durant l’acte també es va fer conèixer la memòria d’activitats, amb les principals magnituds assolides per la Universitat l’anterior curs 2022-2023. Cal destacar que durant el curs passat, sumant els 674 estudiants de formació reglada i els 1.110 de formació continuada, es va assolir un total de 1.784 estudiants.

Més informació

Data de publicació: 3 d’octubre de 2023
Darrera actualització: 4 d’octubre de 2023