Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt
  /  Formacions   /  Aula Lliure   /  Mètodes alternatius de resolució de conflictes: arbitratge i mediació

Mètodes alternatius de resolució de conflictes: arbitratge i mediació

Descripció

Aquest curs forma part de l’oferta d’Aula Lliure de la Universitat d’Andorra, que engloba el conjunt d’assignatures o mòduls de les carreres reglades de la Universitat que s’obren a professionals del país o a qualsevol persona interessada en la matèria.

Aquest curs té com a objectiu principal facilitar als i les estudiants els coneixements de les diferents modalitats de resolució de conflictes extrajudicials que existeixen al país com a mecanismes alternatius als tribunals, així com les seves diferències executòries i els efectes de les seves resolucions.

Consta de dos mòduls: arbitratge i mediació.

A través de la matèria d’arbitratge es pretén oferir una visió general de l’arbitratge com a sistema de resolució de conflictes, les seves fonts, els principis rectors, el seu procediment, quin és el valor del laude i quines actuacions es poden executar. També s’estudiaran els actuals tipus d’arbitratge així com el sistema arbitral dels països de l’entorn d’Andorra.

El mòdul de mediació té com a objectiu la introducció en els fonaments de la mediació, els seus orígens com a mètode alternatiu de resolució extrajudicial de conflictes, conèixer la legislació d’Andorra, entendre la funció del mediador/a, quines són les seves característiques, així com els processos i el significat de la seva resolució.

A qui va dirigit

El curs va dirigit a aquelles persones que estiguin interessades en aquestes dues modalitats de resolució de conflictes extrajudicials i, molt especialment, a professionals dels àmbits de la mediació, de la jurisdicció, de l’administració pública, de l’empresa, dels recursos humans, entre d’altres, que volen comprendre i aplicar aquests tipus de mètodes a l’hora de prendre decisions en el seu àmbit de treball.

Metodologia

Aquest curs s’imparteix en modalitat virtual, a través del Campus virtual de la Universitat d’Andorra, que permet accedir a la formació a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. L’estudiant virtual és el responsable del seu propi procés d’aprenentatge, i el Campus virtual de la Universitat d’Andorra posa al seu abast una sèrie d’eines per a facilitar-li aquest procés: orientació i seguiment per part del professorat, comunicació amb els companys i companyes, accés als materials didàctics, informació sobre la documentació complementària, etc.

La metodologia d’aprenentatge virtual requereix un elevat nivell d’organització i planificació de l’estudi per part de l’estudiant, que ha de mantenir un paper molt actiu per poder treure profit de la formació i de l’acompanyament que li ofereix el professorat, així com del material, que pot trobar-se en fonts i formats diversos. Aquesta metodologia utilitza canals de comunicació asíncrona, per escrit i en català amb els companys/es i el professorat, i requereix la capacitat de cerca i interpretació crítica de documentació especialitzada en la matèria per part de l’estudiant.

Professorat

Arbitratge

Irene ARRANZ PUIG: Titulació: Llicenciada en Dret, Llicenciada en Direcció i Administració d’Empreses; Àrea de coneixement: Ciències jurídiques i dret.

Marc MAESTRE RIFÀ: Titulació: Maitrise en dret i Maitrise en Administració i Gestió d’empreses; Màster en International Business Law and Management; Àrea de coneixement: Ciències jurídiques i dret.

Mediació

Cristina MADRIGAL VENDRELL: Titulació: Llicenciada en dret; Àrea de coneixement: Ciències jurídiques i dret.

Ramon TENA PERA: Titulació: Llicenciat en Ciències Polítiques; Màster en Conflict Management, Àrea de coneixement: Ciències polítiques.

Programa

Es pot consultar el contingut del curs al pla docent de l’assignatura del bàtxelor en Dret del qual prové aquest programa.

Durada i calendari

El curs té una càrrega de 6 crèdits europeus (CE) (cada CE representa una dedicació aproximada de 30 hores per part de l’estudiant) i es preveu que s’ofereixi el segon semestre de cada curs acadèmic (de febrer a juliol).

Procés d’avaluació

Per poder superar l’avaluació cal fer un examen final presencial, a la Universitat d’Andorra.

Titulació

Les persones que hagin superat el procés d’avaluació previst al programa obtindran un Diploma d’aprofitament en Mètodes alternatius de resolució de conflictes: arbitratge i mediació expedit per la Universitat d’Andorra.

Preinscripció i matrícula

El preu de matrícula d’aquest curs és de 44,82 euros per crèdit.

El període de preinscripció s’obre de novembre a la primera setmana de febrer.

El curs s’anul·larà si no hi ha un mínim de 5 estudiants matriculats.

Formulari de preinscripció

Més informació

Universitat d’Andorra
Plaça de la Germandat, núm. 7
AD600 Sant Julià de Lòria
Tel.: +376 743 000
ev@uda.ad

   Modalitat:

virtual

   Càrrega lectiva:

6 crèdits europeus

   Idiomes:

català

   Durada:

de febrer a juliol