Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Novetat: postgrau en mediació

Novetat: postgrau en mediació

Fins al 12 de setembre de 2014 està obert el període d’inscripció i matrícula per al postgrau en mediació, organitzat conjuntament per la Universitat d’Andorra (UdA), el Col·legi d’Advocats d’Andorra (CAA) i el Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC).

La mediació és un mètode confidencial i flexible de gestió de desavinences en què les parts que tenen un desacord es reuneixen amb una tercera part neutral i imparcial, el mediador. El seu paper és facilitar el diàleg i la comunicació, concretar els temes en desavinença i ajudar les parts a negociar acords mútuament satisfactoris. És una eina cada cop més popular als països europeus, sigui de manera independent o complementant el sistema judicial. En aquest sentit, la mediació pot ajudar que un nombre important de litigis es resolguin abans d’arribar als jutjats, cosa que contribueix a alleugerir la primera instància.

El 14 de febrer es va procedir a la signatura de l’acord específic per a l’organització del postgrau en mediació, i es va presentar el seu contingut. El postgrau s’adreça principalment als professionals dels àmbits del dret, la justícia, la psicologia i els recursos humans, com també a qualsevol professional amb necessitat d’exercir tasques de gestió de personal o de col·lectius. Es desenvoluparà el curs vinent, del setembre del 2014 al juny del 2015.

A banda d’obtenir un diploma de la Universitat d’Andorra, les persones que superin el sistema d’avaluació previst també obtindran un diploma del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya. El CICAC ha tramitat l’homologació de la formació al Registre de mediadors del Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya (CMDPC) per tal que acrediti a l’exercici de la mediació a Catalunya.

Formulari de preinscripció

Més informació

Data de publicació: 14 de febrer del 2014.