Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  Una càpsula del temps servirà per clausurar la celebració del 30è aniversari de l’UdA

Una càpsula del temps servirà per clausurar la celebració del 30è aniversari de l’UdA

Amb motiu del seu 30è aniversari, la Universitat d’Andorra (UdA) ha dut a terme un procés participatiu per decidir el contingut d’una càpsula del temps, una iniciativa que té l’objectiu de donar a conèixer com era la Universitat i el país l’any 2018 a les generacions futures. El projecte consisteix a dipositar documents i objectes representatius del present de la institució i dels seus 30 anys d’història en un recipient que se segellarà i es conservarà amb les instruccions que no es torni a obrir fins a l’octubre de l’any 2088, coincidint amb el centenari de l’UdA, d’aquí a 70 anys.

La voluntat del projecte és donar a conèixer a la comunitat universitària de l’any 2088 com era la institució 70 anys enrere i com van ser els seus primers 30 anys. La càpsula és una manera de crear una connexió amb el futur, ja que transporta en el temps la realitat actual.

A principis de novembre del 2018 es va iniciar el període per seleccionar el material que s’introduirà en la càpsula. Una part dels objectes els ha escollit la comunitat universitària, però també s’ha volgut obrir el procés al públic en general. Així, es va habilitar el correu electrònic capsula@uda.ad perquè tothom qui ho desitgés pogués fer arribar les propostes sobre el que creia que hauria de contenir la càpsula del temps. El termini per rebre propostes es va tancar el passat 17 de desembre.

Una comissió ha estat l’encarregada d’escollir les idees més originals i atractives. La selecció s’ha fet tenint en compte que l’espai del recipient és limitat i que els materials han de ser perdurables en el temps. A banda de documents físics, la càpsula també contindrà tota la informació en suport digital. Les millors propostes que han arribat de part de la ciutadania han estat premiades.

El contingut de la càpsula es farà públic a la primavera del 2019 en un acte que servirà per segellar el recipient i dipositar-lo en el lloc escollit per garantir-ne la perdurabilitat. L’acte posarà el punt final a la celebració del 30è aniversari de l’ensenyament superior a Andorra.

Notícies relacionades

Data de publicació: 8 de novembre de 2018
Darrera actualització: 18 de desembre de 2018