Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  La Universitat d’Andorra celebra els seus 30 anys, “i més”

La Universitat d’Andorra celebra els seus 30 anys, “i més”

Enguany es compleixen els 30 anys de l’inici de l’ensenyament superior a Andorra, esdeveniment que marca també l’origen d’una institució, la Universitat d’Andorra (UdA), que s’ha desenvolupat en formació i recerca a un ritme sostingut, fins a disposar d’una oferta formativa que completa els tres graus acadèmics universitaris (bàtxelor, màster i doctorat). Els actes de commemoració del 30è aniversari de la Universitat d’Andorra van iniciar-se l’octubre del 2017, coincidint amb l’acte d’inauguració del 30è curs acadèmic, i s’estendran durant el curs 2018-2019. Entre les accions que s’han dut a terme per celebrar l’efemèride, destaquen el desenvolupament de la identitat gràfica “30 i més”, que indica la voluntat de continuar projectant-se cap al futur; la creació d’UdA Alumni, la xarxa d’antics estudiants de la Universitat d’Andorra; i l’execució d’una pintura mural de grans dimensions elaborat per David Segura i José Manuel Ramos i que porta per títol Cubs del coneixement. També s’estan duent a terme moltes altres activitats, com trobades socials, xerrades o exposicions, tot al llarg del calendari acadèmic. Una càpsula del temps servirà per clausurar la celebració.

El setembre de l’any 1988, 13 estudiants van començar el primer curs de la diplomatura d’Infermeria a l’Escola Universitària d’Infermeria situada a Andorra la Vella. Al mateix temps, s’impartia la primera classe del diploma professional avançat en Informàtica de gestió a l’Escola d’Informàtica de Sant Julià de Lòria, amb 12 estudiants. Aquelles primeres classes van ser l’inici de l’ensenyament superior a Andorra, i també de la Universitat d’Andorra, que naixeria formalment el 1997 de la integració de les dues escoles universitàries i la creació del Centre d’Estudis Virtuals i d’Extensió Universitària. El curs 2003-2004 es va inaugurar el campus de Sant Julià de Lòria, que va permetre reunir els tres centres en un mateix edifici, i l’any 2010 es va completar l’adaptació de les titulacions a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior.

En els darrers trenta anys, l’UdA ha tramitat un total de 15.201 matrícules de les prop de 600 formacions que ha ofert, i ha expedit 4.877 diplomes, dels quals 1.100 són títols d’estat. En concret, han estat 195 diplomes professionals avançats, 482 diplomatures, 135 llicenciatures, 278 bàtxelors i 10 doctorats. La formació continuada (postgraus, cursos d’actualització i seminaris) ha representat un volum de 9.808 expedients i 3.447 títols propis. A banda de la docència, l’UdA s’ha dedicat a la transferència de coneixement cap a la societat, i s’ha dotat d’un pla de recerca per desenvolupar projectes d’investigació en àmbits com l’aprenentatge virtual, la seguretat en la transmissió de dades o la llengua catalana. Hi ha actualment, actius, quatre grups de recerca i un equip d’innovació.

Data de publicació: 8 de novembre de 2018