Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Image Alt

ODS 8 – Treball digne i creixement econòmic

ODS 8 – Treball digne i creixement econòmic

Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom
  • L’UdA proveeix d’estudis superiors a la població del país i contribueix d’aquesta manera al seu desenvolupament econòmic futur i a la millora de l’ocupació́ de la seva població. Segons els estudis d’inserció laboral fets per l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, l’ocupabilitat dels titulats de la Universitat d’Andorra frega el 100%.
  • L’UdA contribueix a garantir un treball digne i qualificat a la societat andorrana. El 40% dels titulats obté una millora salarial d’entre el 10 i el 25% l’any posterior a la finalització dels estudis [1].
  • La institució ocupa directament una quarantena de persones a temps complet, i dona feina parcial a les 250 persones que formen part del personal col·laborador. Les despeses i inversions fetes per la institució en l’exercici de la seva activitat també tenen un impacte en l’economia del país, i s’estima que la contribució econòmica de l’UdA al PIB d’Andorra és del 0,16% [1].
  • El personal de l’UdA gaudeix de flexibilitat horària, de la possibilitat de teletreballar durant una part de la jornada, i d’una àmplia política de permisos per assegurar la conciliació personal, familiar i laboral.
  • A través de les titulacions de l’àmbit d’empresa, l’UdA forma professionals capaços d’administrar i gestionar organitzacions que contribueixin al creixement econòmic del país.
  • El Grup de Recerca en Economia i Dret promou projectes sobre els actius intangibles que intervenen en la gestió d’una empresa, el capital humà i intel·lectual de les organitzacions, l’aprenentatge organitzatiu i la seva relació amb la creació de coneixement, la qualitat de servei de les organitzacions i la satisfacció dels clients del sector hoteler, amb l’objectiu de contribuir en l’avanç de la ciència en aquests àmbits específics.

 

——————————

[1] Casalprim, M; Duart, J.M; Sabrià, B. (2022) La contribució de la Universiat d’Andorra a la societat andorrana. Andorra: Universitat d’Andorra