Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  /  Notícies   /  L’UdA posa èmfasi en el benestar digital i en els hàbits saludables

L’UdA posa èmfasi en el benestar digital i en els hàbits saludables

La Universitat d’Andorra ha commemorat aquest dimecres el Dia Mundial de la Salut –que se celebra cada 7 d’abril– amb un acte que ha servit per donar consells d’hàbits saludables a la comunitat universitària i per posar el punt final al Repte de les set claus del benestar digital.

En primer lloc, la coordinadora del màster en Salut, Gemma Ribera, ha fet èmfasi en la promoció de la salut i, en aquest sentit, ha aprofitat per donar a la comunitat universitària alguns consells saludables. D’una banda, ha parlat de recomanacions alimentàries per preparar la carmanyola que ens emportem a la Universitat i, de l’altra, ha donat consells d’ergonomia per adaptar el nostre cos a l’hora de treballar davant d’un ordinador. Totes aquestes consignes es poden trobar també en aquest enllaç.

D’altra banda, s’ha aprofitat per fer balanç del Repte de les set claus del benestar digital, una iniciativa que es va dur a terme entre el 17 i el 25 de març per fomentar un equilibri raonable entre l’ús de la tecnologia i la salut de les persones.

Els impulsors del projecte, Carles Porté –coordinador del màster en Educació– i Cristina Carbonell –professora col·laboradora–, han explicat que l’objectiu que es perseguia, més que prohibir o demonitzar els mòbils, era repensar l’ús que se’n fa i fer veure els beneficis que comporta utilitzar la tecnologia de manera racional. De fet, alguns estudiants que van treballar el repte van expressar la seva sorpresa quan van veure el temps que passen mirant el mòbil i que, per culpa de les pantalles, han perdut hàbits més saludables, com el de la lectura.

Algunes de les recomanacions que s’han posat de manifest durant l’acte són la necessitat de plantejar moments de desconnexió i pensar quines activitats es poden fer en aquestes estones, desactivar les notificacions per aconseguir més concentració per fer altres tasques, i el fet de no deixar-nos portar per modes o per la inèrcia del capitalisme, que fa que fem servir multitud d’aplicacions que no ens aporten res.

Totes aquestes recomanacions es van donar a conèixer a través de set vídeos que han tingut un total de 14.000 visualitzacions, i que es troben disponibles per a qualsevol particular o professional de l’educació que vulgui treballar la temàtica amb el seu alumnat.

Data: 9 d’abril de 2025